Menu
 

Piešķirtas "Latvijas Dizaineru savienības balvas 2018" profesionāļu kategorijā

  • Autors:  LETA
Rita un Kārlis Lauderi 2017. gada konkursā. Rita un Kārlis Lauderi 2017. gada konkursā. Foto: bt1.lv

Konkursā "Latvijas Dizaineru savienības balva 2018" profesionāļu kategorijā šogad uzvarējuši Rita un Kārlis Lauderi, Māris Važa un Ēriks Karlsons, aģentūru LETA informēja konkursa rīkotāji. Konkursa "Latvijas Dizaineru savienības balva 2018" finālā iekļuva 149 iesniegtie darbi, bet piektdien tika apbalvoti 30 labākie.

Profesionāļu konkursa uzvarētāji ir Rita un Kārlis Lauderi, kuri izveidojuši dizainu Dr. Gasiņa privātklīnikai, Māris Važa ar interjera dizainu uzņēmuma "Squalio" biroja telpām un Ēriks Karlsons, kurš ir izstrādājis vīziju dzīvokļa dizainam pie jūras.

Savukārt studentu un skolēnu konkursā par labākajiem darbiem kategorijā "Interjera dizains" atzina Rīgas Tehnoloģiju akadēmijas studentes Natālijas Brokānes izveidoto interjera dizaina risinājumu industriālās arhitektūras mantojumam mūsdienu kultūrvidē Rēzeknē un Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas skolnieces Sintijas Kagaines veidotais funkcionālais interjera dizains florista dzīvoklim.

Ķīpsalā līdz 7. oktobrim notiks starptautiskā dizaina izstāde "Design Isle 2018", aģentūru LETA informēja starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrībā "BT 1". Izstādē var aplūkot Baltijas dizaina uzņēmumu, profesionāļu un studentu rūpnieciskā, modes, vides, interjera, foto un grafiskā dizaina darbus. Izstādē apskatāmas dizaina mēbeles, gaismas ķermeņi, apģērbi un aksesuāri, dzīvesstila produkti un citi dizaina produkti, kurus prezentēs Baltijas vadošie dizaineri un dizaina uzņēmumi.

Latvijas dizainu var novērtēt, aplūkojot konkursa "Latvijas Dizaineru savienības balva dizainā 2018" izcilākos darbus, kurus izvirzījusi profesionāla žūrija. Darbi iedalīti četrās kategorijās: interjera, vides, lietu un saziņas dizains. Tāpat Latvijas dizaina skolu un augstskolu audzēkņi izstādē prezentē diplomdarbus un radošos projektus.

Izstādē "Design Isle" notiek arī Baltijas dizaina gadatirgus, kurā pašmāju un Baltijas dizaineri tirgos dizaina produktus: interjera priekšmetus, apģērbus, aksesuārus, dzīvesstila produktus un daudz ko citu.

Vienlaikus ar "Design Isle 2018" Ķīpsalā notiek arī starptautiskā mēbeļu, interjera un apgaismojuma izstāde "Baltic Furniture 2018", kurā uzņēmumi prezentē jaunākās mēbeļu kolekcijas, aktuālās tendences interjera pasaulē un idejas, kā iekārtot mājokļa, biroja telpu un arī dārzu.

Izstāde "Design Isle 2018" 5. un 6. oktobrī apskatāma no plkst. 10.00 līdz 19.00, bet 7. oktobrī – no plkst. 10.00 līdz 17.00. "Design Isle" rīko starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1" sadarbībā ar Latvijas Dizaineru savienību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.