Menu
 

Gaidāms ikgadējais kamermūzikas festivāls "Satikšanās Saulkrastos"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Jau devīto gadu pēc kārtas Saulkrastos skanēs kamermūzikas skaņas. Interesenti tiek aicināti uz ikgadējo kamermūzikas festivālu "Satikšanās Saulkrastos 2022", kur no 31.jūlija līdz 7.augustam trīs koncertos klasiskās mūzikas cienītājiem būs iespēja iegūt sirdi veldzējošu, rāmu un elpu aizraujošu piedzīvojumu. Šogad klausītājus priecēs "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets, "Grad Percussion Duoˮ kopā ar čellisti Tatjanu Rediko un ansamblis "Arcandela", informē organizatori.


"Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets.

Šogad festivāla atklāšanā 31.jūlijā izaicinājums būs gan mūziķiem, gan klausītājiem – doties aizraujošā dabas pārgājienā Murjāņos, kur teiksmainā Gauja mijas ar rāmo Lojas upi, lai piedzīvotu neskarto dabas skaistumu un brīnišķīgā vietā Gaujas un Lojas satekā baudītu "Sinfonietta Rīga" stīgu kvarteta koncertu. Pasākuma rīkotāji norāda, ka tas būs neaizmirstams piedzīvojums, kur daba saskaras ar mūziku, radot dabas koncertzāles sajūtu katrā. Piekļuve koncertā būs iespējama arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Pārgājiena noslēgumā būs iespēja ieturēt otrās brokastis, interesenti tiek aicināti pieteikties, rakstot uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Ik gadu pie sevis kamermūzikas festivāla dalībniekus uzņem Saulkrastu Pēterupes Ev. luteriskā baznīca. 5.augustā "Grad Percussion Duo" dalībnieki – sitaminstrumentālisti Andrejs Puškarevs un Pavels Beļajevs – uzstāsies kopā ar čellisti Tatjanu Rediko koncertprogrammā "Gaisma un kaisle". Vibrofons, marimba, čells – šī neparastā instrumentu mijiedarbība piedāvās klausītājam aizraujošu un neatkārtojamu muzikālu ceļojumu cauri gadsimtiem un mūzikas stiliem, stāsta organizatori.


"Grad Percussion Duo" un čelliste Tatjana Rediko.

7.augustā Baltajā kāpā tradicionālajā Saulrieta koncertā, kas vienlaikus ir arī festivāla noslēguma koncerts, izskanēs ansambļa "Arcandela" balfolka mūzikas koncertprogramma. Koncertā ansambļa dalībnieku aranžijās skanēs dažādu tautu tradicionālo deju mūzika un dziesmas no Francijas, Dānijas, Zviedrijas, Portugāles, Itālijas, Igaunijas, Latvijas un citām valstīm.

Kamermūzikas festivāls "Satikšanās Saulkrastos 2022" ir izveidots no ikgadējā festivāla "Jaunie Latvijas kamermūziķi Saulkrastiem", kas pirmo reizi notika 2013.gadā. Festivāls tika īstenots kā vietējo ārzemēs studējošo akadēmisko mūziķu iniciatīva sadarbībā ar Saulkrastu pašvaldību, lai sniegtu iespēju Latvijas, īpaši Saulkrastu, iedzīvotājiem un viesiem iepazīt un novērtēt Latvijā un ārzemēs studējošo un spēlējošo latviešu profesionālo kamermūziķu sniegumu. Jau ceturto gadu festivāla mākslinieciskais vadītājs ir vijolnieks Konstantīns Paturskis, kamerorķestra "Kremerata Baltica" mūziķis, norāda organizatori.


Ansamblis "Arcandela".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.