Menu
 

Augusta beigās Nurmižos gaidāms kamermūzikas koncertcikls "Tuvāk zvaigznēm"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Šī mēneša pēdējā nedēļas nogalē, 26., 27. un 28.augustā, brīvdabas kultūrtelpā dabā, Siguldas novada Nurmižos, notiks kamermūzikas koncertcikls “Tuvāk zvaigznēm”, kas būs festivāla “Būt dabā” galvenais notikums. Programmā paredzēti trīs kamermūzikas koncerti dienvidnieciskos ritmos, informē biedrības "Kultūrtelpa dabā" pārstāve Anda Skuja.

26.augustā plkst.20.00 notiks “Duo Ausma” koncertuzvedums “Ninghe”. Mecosoprāns – Vizma Zvaigzne (Latvija, Vācija), koncertģitāra – Teduardo Prasetjo (Indonēzija), iestudējuma režisore – Vendula Novākova (Čehija). Programmā skanēs Izaka Albenisa, Manuela de Faljas un Šavjera Montsalvadžes mūzika. “Skaistums un precizitāte. Dinamika un atvēziens. Graciozitāte un stingrība. Spāņu mūzikā visas šīs īpašības var gan kontrastēt, gan viena otru papildināt. Katrā ziņā, tur mīt pamatīgi daudz duendes. Kā rakstījis Federiko Garsija Lorka: “Duende ir spēcīgs gars, kas liek asinīm iekvēloties. Tas ir visu formu pirmsākums, tā ir tīrā mūzika.” Aizveriet acis un ļaujieties!” aicina V.Novākova.

27.augustā plkst.20.00 priecēs koncertprogramma “Vuelvo al sur jeb Atgriezties dienvidos”, Aija Vītoliņa (Amber) un muzikālā apvienība “Tango Sin Quinto”, vēsta A.Skuja. Balss – Aija Vītoliņa, kontrabass – Jānis Stafeckis, akordeons – Artūrs Noviks, sitaminstrumenti – Ainis Zavackis, vijole – Raimonds Melderis, klavieres – Romāns Vendiņš.  Talantīgu mūziķu ekspresīvā un daudzkrāsainā izpildījumā skanēs tango mūzika – komponistu Morisa Ravela, Rišāra Galjāno skaņdarbi, dziesmas no Astora Pjacollas tango operas “Maria de Buenos Aires” u.c, kā arī Edītes Piafas skaistākās melodijas franču valodā. “Piepildiet savas vīna glāzes, uzaiciniet blakus savus draugus, iededziet sveces, un kopīgi uzbursim siltu dienvidu vakaru!” teic A.Vītoliņa.

28.augustā plkst.18.00 gaidāms teatrāls koncertuzvedums “Loving You”. Muzicēs Ievas Lavrinovičas trio (Spānija). Balss – Ieva Lavrinoviča (Latvija, Spānija), klavieres – Hetors Čabrera (Spānija), saksofons – Džozefs Hils (Spānija). Par skaisto, skumjo, atbildīgo, nesavtīgo un tomēr bieži vien arī pavisam egoistisko mīlestību stāstīs skaņdarbi no Portera, Loida Vēbera, Sondhaima un citu Brodvejas mūziklu autoriem angļu un spāņu valodā, kā arī uzmirdzēs vokālās un instrumentālās pērles no spāņu teātra un estrādes mūzikas, stāsta A.Skuja.

Festivāls izaudzis no kamermūzikas koncertiem, kas Nurmižu mājā “Bedrītes” aizsākušies 2020.gadā, pateicoties dziedātājas Vizmas Zvaigznes iniciatīvai un viņas ģimenes atbalstam. Šogad Nurmižu kultūrtelpā “Dabā” siguldiešiem, vidzemniekiem un visiem interesentiem no citiem Latvijas novadiem rīkotāji piedāvā īpašu kamermūzikas baudīšanas pieredzi neaizmirstamā atmosfērā dabas ielokā, tiešā Gaujas Nacionālā parka tuvumā, lutinot ausis ar augstas raudzes muzikālo sniegumu, ko papildinās sienāžu sisināšana un putnu dziesmas, priecējot acis ar uguntiņu izgaismotu meža ainavu dabas ielokā, kā arī garšas kārpiņas – ar vietējiem gardumiem, kas ražoti Siguldas novadā.

Festivāla “Būt dabā” ietvaros 27. un 28.augustā no plkst.10.00 līdz 18.00 bez maksas tiks piedāvātas dažādas radošas aktivitātes gan lieliem, gan maziem, aizraujoši pārgājieni, brīvdabas izstāde par reiz tik iespaidīgo Nurmižu muižu un tās apkārtni, orientēšanās labirints, fotoinstalācijas dabā, kā arī citi pārsteigumi, vēsta A.Skuja.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.