Menu
 

Mākslas stacijā "Dubulti" atklās mākslinieku projektu "Tagadismi un runas par formu"

  • Autors:  LETA
Inga Šteimane. Foto - Veronika Simoņenkova Inga Šteimane. Foto - Veronika Simoņenkova

26.augustā no plkst.10.00 līdz vakaram mākslas stacijā "Dubulti" atklās jauno mākslinieku projektu "Tagadismi un runas par formu", aģentūru LETA informēja projekta kuratore Inga Šteimane.

Viņa pavēstīja, ka mākslinieku projektā "Tagadismi un runas par formu" visi jaundarbi tapuši, burtiskā nozīmē iekļaujoties cita mākslinieka darbā. Atklāšanas dienā varēs ielūkoties "Tagadismu" dienaskārtībā un jaunradītajos darbos autoru pavadībā. Pulksten plkst.14 jaunie mākslinieki prezentēs savus darbus. Projekta "Tagadismi un runas par formu" atklāšana mākslas stacijā "Dubulti" sāksies 26.augustā plkst.10.00 un noslēgsies ar vakara "Mirkļdisko" no plkst.17.00.

Šteimane norādīja, ka "Tagadismi" ir "attiecību projekts" - tas meklē mākslas darba potenciālu sadarbībai šeit un tagad. Vienlaikus "Tagadismus" var salīdzināt ar psihoterapijā praktizētām afirmācijām, kas vērstas uz to, lai ietekmētu domāšanu un apliecinātu, ka dzīvē ir arī labās lietas, pat ja mēs šobrīd tā nejūtamies.

"Tagadismus un runas par formu" kopš 13.jūlija īsteno Kristiāns Iesalnieks, Andris Ratnieks, Liene Lintere, Kintija Avena, Veronika Simoņenkova, Sāra Marija Nudiņa, Elīna Salnāja un Artūrs Bogdanovs. Sešas nedēļas katru dienu kāds no māksliniekiem strādā mākslas stacijā "Dubulti".

Māksliniekiem ir uzdevums atrast sava darba materiālu Tomasa Hiršhorna iniciētā projekta "Art=Shelter" jeb "Mākslas=patvērums" realizētajā vidē un konceptuālajā struktūrā. Hiršhorns ir laikmetīgais mākslinieks, kas radījis jauna veida mākslu publiskā telpā, akcentējot ekskluzivitātes kritiku.

Viņa mākslā sastopamais kartons, līmlente, putuplasts, polietilēna plēve un plastmasas krēsli, kā arī dialogs, mainīgums, sapratne, empātija, cerība un nenogurstoša iekļaujoša attieksme kļuvuši par jauno mākslinieku materiāliem "Tagadismos".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.