Menu
 

Jūrmalas liedagā festivāla "Jūras bize" dalībnieki izdejos garāko deju jūras krastā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Deju akcija "Purva burvis". Foto - Artis Veigurs Deju akcija "Purva burvis". Foto - Artis Veigurs

Vasaras izskaņā, 27.augusta pievakarē, Jaundubultu–Pumpuru pludmalē norisināsies festivāls dejotājiem “Jūras bize”, kas liedagā pulcēs 36 tautas deju kolektīvus no Latvijas pilsētām un novadiem, lai kopīgi izdejotu garāko tautas deju jūras krastā, informē Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

Deju festivāls “Jūras bize” ir turpinājums pērnā gada rudenī notikušajai deju akcijai “Purva burvis”, kurā dejotāji deju fragmentus izdejoja uz Lielā Ķemeru tīreļa šaurajām laipām. Dejotāju akciju idejas autore un rīkotāja ir Jūrmalas Kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīva “Jūrmaldancis” vadītāja Dace Kalēja. Akciju galvenā ideja ir apgūt netradicionālas vietas tautas deju priekšnesumiem.

“Šā gada deju festivāla scenogrāfijas pamatelements ir dabīgais un ekoloģiskais – kaijas, jūras viļņi vai rāms ūdens spogulis un smiltis,” stāsta pasākuma idejas autore, “mēs vēlamies izcelt latviskās tradīcijas, rosināt mīlestību un interesi par dabīgo, vienkāršo un saprotamo un aicinām ikvienu to izbaudīt. Šogad – jūras krastā.”

Šā gada akcijā “Jūras bize” jūras krastā satiksies dejotāji no Jūrmalas, Rīgas, Tukuma, Liepājas, Ventspils, Jelgavas, Saldus, Kalsnavas, Vērēmiem, Blomes, Mētrienas, Lugažiem, Valgundes, Tērvetes, Dagdas, Jaunauces, Ogresgala, Ezerniekiem, Ozolniekiem, Slampes, Baložiem, Šlokenbekas, Džūkstes, Krimūnām, Ances un Litenes, vēsta valstspilsētas administrācijā.

Plkst.18.30 uz festivāla dalībnieku liedagā izveidotā smilšu elementa – bizes – fona, kas stiepsies gar krasta līniju, vairāk nekā 600 dejotāju krāšņos tautastērpos izdejos “Garo danci” un “Dvieļu deju” no latviešu danču krātuves un latviešu dejas par jūras tematiku – “Pie jūriņas maliņā” un “Jūrmalnieks”.

Pēc kopā nodejotām dejām, plkst.18.50, notiks nelieli atsevišķu tautas deju kolektīvu koncerti, bet plkst.19.40 norisināsies Baltā pelde, kad, tuvojoties saulrietam, dalībnieki, tērpušies baltos lina kreklos, dosies kopīgā peldē, norāda valstspilsētas administrācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.