Menu
 

Atklās Kultūras centra "Siguldas devons" piekto sezonu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No 9.līdz 11. septembrim Kultūras centrs “Siguldas devons” aicina apmeklēt, sajust un izbaudīt piektās sezonas ieskaņas pasākumus. Atklāšanas programma atspoguļos noskaņu, kādā kultūras centrs “Siguldas devons” vedīs savus apmeklētājus cauri  sezonai – tā būs dažāda, spilgta, skanīga, emocijām bagāta. Tā aicinās iedvesmoties, aizdomāties un meklēt vērtību, lai piepildītu laiku, vēsta Kultūras centrā.

9.septembrī:

plkst.18.00 Latvijas Mākslas akadēmijas studentu un Siguldas novada lietišķās mākslas meistaru Starptautiskajai Milānas dizaina mesei veidotās ekspozīcijas “Lāpām zeķes – lāpām pasauli!?” atklāšana. Izstāde būs apskatāma līdz 24. septembrim;

plkst.19.00 izskanēs Aijas Andrejevas un “Very Cool People” koncertprogramma “Vudstokas renesanse”. Koncerta īpašie viesi būs “Antikvariniai Kašpirovskio dantys” no Lietuvas. Koncertprogramma “Vudstokas renesanse” ir veltījums leģendām – Dženisai Džoplinai, Džimijam Hendriksam un Džimam Morisonam. Mūziķiem, kuri atstājuši neizdzēšamu iespaidu uz 20.un 21.gadsimta mūziku – gan roku un džezu, gan arī akadēmisko mūziku. Līdz ar to koncertprogramma ir ne vien izklaidējoša, bet arī izglītojoša. Gados jaunāki klausītāji ar tās palīdzību iepazīs leģendārus skaņdarbus, bet vecāki klausītāji atcerēsies jaunību un seksuālo revolūciju.

10.septembrī:

plkst.10.00 gaidāmas sarunu brokastis par atdzeju;

plkst. 11.00 notiks pirmais Siguldas novada Kultūras forums. Tajā paredzēts apskatīt dažādus veiksmīgus kultūras pakalpojuma, notikumu un vietu attīstības piemērus Latvijā un Siguldas novadā. Forumā varēs piedalīties ikviens iedzīvotājs;

plkst.17.00 teksta grupas “Orbīta” skaņas un gaismas instalācijas atklāšana pie kultūras centra “Siguldas devons”;

plkst.18.00 notiks Siguldas novada pašvaldības apbalvojuma “Gada balva kultūrā” pasniegšanas ceremonija un koncerts “Shipsea. Apgaismo mani”.

11.septembrī:

plkst.11.00 risināsies Ģimenes diena, kurā vecāki kopā ar bērniem varēs pavadīt dienu, ko caurvīs iespēja iepazīt latviešu oriģinālliteratūru filmā, radošās aktivitātēs, spēlē un izrādē. Dienas programmā plānots animācijas seriāls “Lupatiņi” un radošās darbnīcas, Luīzes Pastores uzdevumu spēle par grāmatu “Raiņa ielas cirks” un “Dirty Deal Theatro” izrāde-spēle pēc Rūdolfa Blaumaņa noveles “Nāves ēnā”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.