Menu
 

Dubultos plāno veidot laikmetīgu vides objektu, godinot Latvijas neatkarības atjaunošanas dalībniekus

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jūrmalas pašvaldība ir izsludinājusi metu konkursu vides objekta "Trešā atmoda" izveidei Dubultos, informēja Jūrmalas Kultūrtelpas un vides dizaina centra pārstāve Anete Piņķe.

Jūrmalas Kultūrtelpas un vides dizaina centrs aicina māksliniekus un dizainerus izstrādāt priekšlikumus laikmetīgam vides objektam, kas godinās Latvijas neatkarības atjaunošanas dalībniekus.

"Trešā atmoda" bija sabiedriski politisks process ar virsmērķi - Latvijas neatkarības atjaunošana. Atmodas kustība bija komplekss aktivitāšu un pasākumu kopums, kurā tika dibināta Tautas fronte, kā arī piedzīvots barikāžu laiks, kas vainagojās ar 1990.gada 4.maijā Latvijas Augstākajā padomē pieņemto "Deklarāciju par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu". Godinot visus šajā procesā iesaistītos, Jūrmalas pašvaldība iecerējusi uzstādīt mākslinieciski augstvērtīgu vides objektu skvērā iepretim dzelzceļa stacijai Dubulti.

Veidojot objektu, jāizmanto laikmetīgi tehnoloģiskie risinājumi un vizuālā valoda, savukārt izstrādājot ietverošā laukuma labiekārtojumu, jāparedz ziedu nolikšanas vieta, kā arī iespēja pulcēties nelielam cilvēku skaitam, vēlas pašvaldība.

Kopējais konkursa godalgu fonds ir 5000 eiro. Metus - vides objekta ieceres un ainaviskās vides labiekārtojuma priekšlikumus - var iesniegt līdz 15.decembrim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.