Menu
 

Siguldā gaidāma Latvijas bibliotēku novadpētniecības konference un Digitālā mantojuma diena

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

3.oktobrī no plkst. 10.00 līdz 16.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) organizēta Latvijas bibliotēku novadpētniecības konference “Kultūras mantojuma un novadpētniecības nozīme kopienu veidošanā digitālajā laikmetā”, informē LNB pārstāvji.

Novadpētniecības konferences šī gada mērķis ir uzsvērt lokālā kultūras mantojuma pieejamību digitālā vidē un stiprināt bibliotēku novadpētniecības darbu Latvijas reģionu bibliotēkās. Bibliotēkas arī tiks aicinātas iesaistīties notikumu cikla “Latviešu grāmatai 500” programmā, izgaismojot īpašo un unikālo katrā bibliotēkā un tās krājumā.

Vienlaikus ar konferenci “Siguldas devona” foajē norisināsies Digitālā mantojuma diena, kuras ietvaros astoņās darbstacijās ikviens interesents varēs iepazīt plašo digitālo piedāvājumu, piedaloties praktisko lietojumu demonstrācijās, kā arī konsultēties par digitālo kolekciju veidošanu un izmantošanu saviem izziņas nolūkiem, vēsta LNB pārstāvji.

Šajā dienā Nacionālās enciklopēdijas, LNB digitālo kolekciju un Latvijas Kultūras kanona lietpratēji viesosies arī Siguldas pilsētas vidusskolā un Siguldas valsts ģimnāzijā, kur vadīs nodarbību vidusskolēniem un mācībspēkiem par LNB digitālo piedāvājumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.