Menu
 

Aktieris Andris Peismalietis: Vislabāk vienmēr teikt taisnību, lai cik nepatīkami vai apkaunojoši tas būtu Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - no privātā arhīva Foto - no privātā arhīva

Ogres teātrī režisora Jāņa Kaijaka vadībā patlaban notiek norvēģu klasiķa Henrika Ibsena lugas “Tautas ienaidnieks” jauniestudējuma “Sanatorija” mēģinājumu process. Tas tiks izrādīts vēsturiskajā sanatorijas “Ogre” ēkā. Ogres teātra aktieris Andris Peismalietis izrādē “Sanatorija” atveidos tipogrāfijas īpašnieku un daudzu biedrību priekšsēdētāju Aslaksenu.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?

1999.gadā mums, zemessargiem, organizēja izpletņlēkšanas nodarbību, kuras beigās vajadzēja izlēkt no lidmašīnas. Izlēcu un kritu, bet pēc brītiņa secināju, ka mans izpletnis nav līdz galam atvēries. Sāku purināt šņores, un pusceļā uz zemi tas beidzot atvērās, bet bija pārāk maz laika, lai sagatavotos piezemēties, un rezultātā (īstenībā varbūt veiksmīgi) ilgu laiku kliboju ar pamatīgi izmežģītu kāju.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?

Meitas nākšana pasaulē – kad ieraudzīju mazo kunkulīti, savu pirmdzimto, uz mātes vēdera. To mirkli un tās sajūtas nekas nespēs aizstāt. Pirmsdzemdību apmācībā mums mācīja, ka mātei šajā brīdi vajag uzrunāt mazulīti, lai viņš sadzird un pieņem mātes balsi, bet rezultātā man izspruka pirmie sasveicināšanās vārdi un pretī raudzījās pārmetuma pilnas mātes acis.

Kas jūs iedvesmo darbam?

Ģimene, tās atbalsts, mīlestība, sapratne.

Jūsu veselīgie ieradumi?

Pat nezinu, jo mūsdienās gandrīz nekas nav veselīgs. Varbūt brokastu izvēle – man garšo auzu pārslas ar dažādām sēklām.

Jūsu kaitīgie ieradumi?

Ēšana. Esmu gardēdis un saldummīlis, bet mana fizioloģija ir tāda, ka nedrīkstu torti pat pasmaržot, kad pāris kilogramu jau ir klāt!

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvis?

Nemelot – tas nav tā vērts. Vislabāk vienmēr teikt taisnību, lai cik nepatīkami vai apkaunojoši tas būtu. Melus nenoslēpsi, un, kad tie atklājas, sajūta ir daudz apkaunojošāka.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?

Ernesta Brastin̦a “Mūsu dievestības tūkstošgadīgā apkarošana”. Tā ir grāmata, kas būtu jāizlasa katram īstam latvietim, lai izprastu mūsu senču atstāto garamantu vērtību, mūsu senču ticības spēku un tās gaitu cauri gadsimtiem.

Kādu mūziku klausāties?

Folkmūziku un folkroku. Pēdējā laikā esmu izveidojis savu izlasi “Spēka dziesmas”, un tajā ir tādu grupu kā “Auļi”, “Tautumeitas”, “Grodi”, “Baļķi”, “Vilki” un “Skyforger“ skaņdarbi, kā arī Ingas Karpičas, Birutas Ozoliņas un citu mūziķu dziesmas.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?

Mājās. Tik garšīgi kā mājās negatavo nevienā kafejnīcā vai restorānā.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?

Tikai un vienīgi šis laiks un šī vieta. Šeit un tagad dzīvo mani mīļie, mana ģimene. Es mīlu savu valsti, savu Latviju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.