Menu
 

Dzintaru koncertzālē atkal skanēs koncertcikls "Brīvdienu mūzika"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foo - arhīvs Foo - arhīvs

13.novembrī Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē rudens noskaņās atsāksies demokrātiskie "Brīvdienu mūzikas" koncerti, kur klausītājiem tiks dota iespēja baudīt izcilu mūziku nepiespiestā atmosfērā un caur sarunām tuvāk iepazīties ar māksliniekiem. Koncertu vadītāja lomā iejutīsies un ar mūziķiem sarunāsies atraktīvais, publikas un koristu iemīļotais diriģents Jānis Ozols.

Ar savu oriģinālmūzikas solokoncertu "Gaismas lāses" uzstāsies pianists Vestards Šimkus. Koncertā, kas pārcelts no 6.novembra, skanēs Vestarda pēdējo gadu laikā sarakstītie skaņdarbi klavierēm, ko nupat albuma formātā ir izdevusi Parīzē bāzētā ierakstu kompānija "Artalinna". Šīs kompozīcijas vieno gaiša noskaņa un laimes sajūta – gan viegli ēteriska, gan spēka un enerģijas pilna.

Koncertā gaidāms arī Latvijas pirmatskaņojums, Vestarda jaunākais opuss "Mierā saviļņots", tapis pēc Biaricas Starptautiskā Pianistu festivāla pasūtījuma Vestarda koncertprogrammai, kas bija veltīta miera tēmai, paužot sirsnīgu atbalstu Ukrainas tautai tās cīņā pret Krievijas impērisko agresiju.

"Lielākā daļa no šīs mūzikas ir tapusi, kad iedvesmots atgriežos no pastaigām, kurās ik dienas dodos pa mežiem un pļavām netālu no savām mājām Kurzemes pusē. Šo pastaigu laikā esmu ieraudzījis, cik dažādos veidos atkal un atkal saules vai mēness gaisma var apspīdēt un, šķiet, pat iekrāsot vienu un to pašu ainavu, koku, ezeru vai jūras krastu. Skaņdarbos atgriežos atpakaļ pie kāda mirkļa, kurā esmu bijis liecinieks tam, kā gaisma kādu ainavu ir apspīdējusi sevišķi skaisti," Dzintaru koncertzāles informācijā citēts Vestards Šimkus.

27.novembrī divos dienā gaidāma kamerizrāde "Kabarē dziesmas", kuru iestudējusi radošā komanda ar publikas un kritiķu slavētiem māksliniekiem – daudzpusīgo soprānu Beāti Zviedri un temperamentīgo pianisti Agnesi Egliņu, aktieri Raimondu Celmu un režisori Anci Kukuli-Sniķeri.

Skanēs dziesmas par mīlestību, kas svarīgāka par priesteriem un politiķiem, un pilnasinīgi svin dzīvi. Kā mežonīgi ātrā braucienā gar acīm pazibēs kolorīti tēli - te aktieri, tur mīļākie, tepat neģēļi un mākslinieki, būs arī drāma un satīra, intimitāte un smiekli, vilšanās un prieks, garantējot neaizmirstamu vakaru.

11.decembrī 14.00 koncertā "Skaistākās operu ārijas" uzstāsies Latvijas Nacionālas operas vadošie solisti Marlēna Keine (soprāns), Mihails Čuļpajevs (tenors) un pianiste Agnese Egliņa.Lieliskie operdziedoņi ievedīs dažādu komponistu darinātajos mīlas stāstos no populārām operām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.