Menu
 

VKKF rīko konkursu finansējuma piešķiršanai valstiski nozīmīgiem kultūras pasākumiem un NVO atbalstam

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - VKKF Ilustrācija - VKKF

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) izsludinājis konkursus valstiski nozīmīgu kultūras pasākumu un profesionālu nevaldības kultūras organizāciju atbalstam, informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.

Programmas "Valstiski nozīmīgi kultūras pasākumi" mērķis ir atbalstīt Latvijas kultūrai nozīmīgu pasākumu norisi, kas piesaista plašu mērķauditoriju un veicina Latvijas kultūrvides saglabāšanu un attīstību vietējā un starptautiskā kontekstā.

VKKF pārstāve norāde, ka valstiski nozīmīgs kultūras pasākums ir konceptuāli pārdomāta, atlasīta un producēta intensīva kultūras un mākslas notikumu programma, kas nodrošina kvalitatīvu kultūras vērtību pieejamību sabiedrībai.

Konkursā tiek pieņemti valstiski nozīmīgu kultūras pasākumu pieteikumi, kuru īstenošana plānota no 2023.gada 1.janvāra līdz 2025.gada 31.decembrim. Pieteikums sistēmā "kkf.kulturaskarte.lv" jāiesniedz līdz 25.novembra plkst.23.59.

Tāpat VKKF pieņems pieteikumus deviņās nozarēs profesionālu nevaldības kultūras organizāciju atbalsta mērķprogrammā - literatūra, mūzika un deja, teātra māksla, filmu māksla, vizuālā māksla, kultūras mantojums, tradicionālā kultūra, dizains un arhitektūra un starpdisciplinārie projekti.

Programmas mērķis ir atbalstīt nozares profesionālas nevaldības kultūras organizācijas, kuras sistemātiskā nekomerciālā darbība veicina inovatīvas, starptautiski aktuālas kultūras attīstību Latvijā, nodrošinot augstvērtīgus mākslas notikumus, to popularizēšanu publiskajā telpā, kā arī reģionālās kultūrvides aktivizēšanos.

Konkursā finansējumu piešķir projektu vadības un administratīvo izdevumu segšanai, tai skaitā telpu īrei, komunālajiem maksājumiem, komunikācijai, transporta izdevumiem, biedru naudām, biedru dalības nodrošināšanai starptautisku organizāciju rīkotajos pasākumos un patstāvīgo algoto darbinieku atlīdzībai. 

Pieteikums jāiesniedz sistēmā "kkf.kulturaskarte.lv" līdz 25.novembra plkst.23.59.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.