Menu
 

Foto: Tuvojoties mūzikas un mākslas festivālam "Bildes", atklāta izstāde "Nošu raksti"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Tuvojoties mūzikas un mākslas festivālam "Bildes", atklāta izstāde "Nošu raksti" Agija Kalve, Silvestrs Sīlis un Laila Kocere

Tirdzniecības centra “Spice” 2. stāvā atklāta mūzikas un mākslas festivāla “Bildes 2018” izstāde “Nošu raksti”. Izstāde “būs apskatāma Spicē” līdz 24. oktobrim un Rīgas Kongresu namā festivāla koncertu laikā 30. novembrī un 1. decembrī.

Darbi tapuši “Bilžu” vasaras nometnē Igates pilī. Izstādē apskatāmi darbi, ko radījuši mūziķi Ieva Akuratere, Armands Alksnis, Andrievs Alksnis, Raimonds Bartaševičs, Igeta Gaiķe, Andis Jēkabsons, Māra Kalniņa, Mārtiņš Križevics, Jolanta Mateusa, Inta Grīnberga-Milzarāja, Aldans Milzarājs, Henrijs Eduards Mucenieks, Inta Pauļuka, Dace Pūce, Ikars Ruņģis, Jānis Vanadziņš un Einārs Vītols.

Autoru vidū ir arī mākslinieki Visvaldis Asaris, Arvīds Endziņš, Ināra Garklāva, Laila Kocere, Arvīds Plokšta, Indra Puķe, Andra Rācenāja, Maija Rezenberga, Jānis Straupe un Laima Vanadziņa, žurnālistes Andra Alksne un Velga Vītola, aktieris Varis Vētra, baleta māksliniece Sandra Vītola un citas radošas personības, kā arī mūziķu bērni.

“Burti, skaitļi, punkti, komati, domuzīmes. Notis. Grafiskas zīmes, kas pavada mūs dzīves ceļā. Tomēr tās ir tikai atsevišķas skaņas, toņi, nokrāsas, kas pārtop par mūziku, gleznu vai citu pārdzīvojumu tikai savijoties kopā. Visu nosaka savīšanās secība. Var savīties pārdomāti, haotiski, agresīvi, ar mīlestību, visādi...” raksturojot izstādi, saka Latvijas Mākslas akadēmijas asociētais profesors, metālmākslinieks un izstādes “Nošu raksti” dalībnieks Arvīds Endziņš.

“Šogad kā izteiksmes līdzekli izstādes darbu veidošanai esam izvēlējušies notis un zīmes ap tām. Ja uzmanīgi paveramies apkārt mēs varam atrast tās telefona vados, kur apmetušies strazdi, jāņogu ķekaros un akmentiņos jūras liedagā. Vajag tikai uzmanīgi ieskatīties!

Nu jau trešdaļu gadsimta savijamies, lai radītu, būtu kopā un vienkārši izbaudītu kopā būšanas prieku. Prieks ir katram savs, bet šis ir īpašs.

Mēs esam tik dažādi un atšķirīgi, tomēr katru gadu gaidām tikšanos, lai varētu “iekāpt svešās kurpēs” un muziķi gleznot, mākslinieki mēģināt muzicēt. Bez nosacījumiem, profesionāliem rāmjiem, vienkārši. Priekam. Brīnumaini – 33 gadi! Nav slikti, – Latvijai 100, “Bildēm” – 33.”

Mūzikas un mākslas festivāla “Bildes 2018” koncerti notiks no 4. novembra līdz 1. decembrim. Kopumā būs iespēja apmeklēt deviņus koncertus, kas norisināsies piecās Rīgas vietās – Kongresu namā, mūzikas namā “Daile”, Spīķeru koncertzālē, “Koka Rīga” un mūzikas klubā “Kaļķu vārti”.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā. Pieteikumi kolektīvajiem apmeklējumiem un papildu informācija par koncertiem: “Bilžu birojs”, tālr. nr. 29282866, e-pasts Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.