Menu
 

Foto: Jūrmalā atvērta "Labvēlīgā tipa" dalībnieka dzīvesbiedres grāmata

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Jūrmalā atvērta "Labvēlīgā tipa" dalībnieka dzīvesbiedres grāmata Publicitātes foto

Svētdienas, 21. oktobra, pēcpusdienā Jaundubultu mājīgajā restorānā "Cotton Club" pulcējās jūrmalnieces un grupas "Labvēlīgais tips" dalībnieka Kaspara Tīmaņa dzīvesbiedres Lindas draugi, skolasbiedri un paziņas, lai piedalītos viņas jaunā dzejoļu krājuma "Tik daudz ko teikt" (izdevniecība "Annele") atvēršanas svētkos.

Krājumā apkopoti ļoti ilgā laika posmā sarakstītie dzejoļi: gan tādi, kas sarakstīti pirms divdesmit gadiem, gan tie, kas uzrakstīti šogad. "Te atradīsiet dažādas emocijas. Un, ja jūsu emocijas sakritīs ar manām, mēs sapratīsimies. Dzejoļu noskaņu grāmatā papildina īpaši dzejoļiem piemeklētas košas un izteiksmīgas Solvitas Gedertes fotogrāfijas," atklāj Linda, kura pirmo dzejoli par mīlestību uzrakstījusi 18 gadu vecumā.

"Man vienmēr ir paticis rakstīt, bet viss aprobežojās ar skolas sacerējumiem un sienas avīzi. Tālāk savu rakstītprasmi nepilnveidoju, bet iedvesmas brīžos turpināju rakstīt, taču nevienam savus dzejoļus nerādīju. Tie bija mans patvērums, sava veida bēgšana no sāpēm un dusmām, jo dažādu problēmu dēļ algotā darbā strādāt nevarēju. Manuprāt, rakstīšana ir ļoti intīms process, un bija vajadzīga liela drosme un uzdrīkstēšanās, lai savus darbus atrādītu lielākai auditorijai. Pateicoties vienam tādam drosmīgam solim, vairāki teksti ir izskanējuši komponista Jāņa Strazda melodijās: "Laime", "Tevi satikt", "Arī Tev", "Palutini".  Savulaik uzrakstīju dziesmas tekstu grupai "Labvēlīgais tips", bet viņi par to tā arī neuzzināja!"

Prezentācijas laikā Linda smaidot atzina, ka nu beidzot grupa par šo faktu – ap 2000. gadu tapušo tekstu – esot uzzinājusi. Savukārt pēc pasākuma daudzi klātesošie iegādājās jauniznākušo grāmatu, stāvēja rindā pēc Lindas autogrāfa un sveica gaviļnieci ar ziediem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.