Menu
 

Operdziedātāja Elīna Šimkus: Esmu laimīga tur, kur esmu, un pateicīga par to, kas man ir Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - no privātā arhīva Foto - no privātā arhīva

Šogad festivāls “Eiropas Ziemassvētki” noslēgsies ar brīnišķīgu koncertu 29. decembrī Torņkalna baznīcā, kur skanēs Johana Sebastiāna Baha “Ziemassvētku oratorija”, kas ir kļuvusi par neatņemamu Ziemassvētku laika tradīciju ne tikai Latvijā, bet arī daudzās Eiropas koncertzālēs un baznīcās. Koncertā piedalīsies Elīna Šimkus (soprāns), Doroteja Bīnerte (mecosoprāns), Nikolass Malrojs (tenors), Pauls Putniņš (baritons), Latvijas Radio koris, valsts kamerorķestris “Sinfonietta Rīga” un diriģents Kaspars Putniņš. Koncertā skanēs oratorijas 1., 2. un 3. daļa.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?
Esmu laidusi pasaulē divus bērnus. Lēkšana ar izpletni salīdzinājumā ar to šķiet tīrais nieks!

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Aizkustinošu brīžu dzīvē ir bijis neskaitāmi daudz, bet viens no pēdējiem, īpašajiem, bija, kad man, slimai esot, mūsu piecgadīgais dēliņš teica: “Mammīt, es vēlāk iziešu pakast sniegu, varbūt zem sniega atradīšu kādu puķīti, ar ko tevi iepriecināt.” Tāds mirklis liek ritēt aizkustinājuma asarām.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Darbā pie jaunas mūzikas apgūšanas mani iedvesmo pati mūzika un vēlēšanās to pēc iespējas kvalitatīvāk atskaņot, lai komponistam par mani nebūtu kauns. Ikdienas darbos mani iedvesmo ģimene, par kuru rūpēties ar mīlestību un gādību.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Centība visu izdarīt pēc labākās sirdsapziņas.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Pārlieku liela centība tur, kur tas ir lieki.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvusi?
Tādu ir daudz, un es joprojām mācos ik dienu. Viena no vērtīgākajām atziņām ir: ja nevari mainīt apstākļus vai notikumus, vari mainīt savu attieksmi pret tiem.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?  
Vienu grāmatu ieteikt būtu grūti, jo lasīts tiek daudz un parasti konkrētā grāmata lasīšanas brīdī ir tā interesantākā. Filmas skatos reti, bet pēdējā, ko noskatījos pirms gada, ir 40. gadu Holivudas zelta laikmeta kino ar Glena Millera mūziku “Orķestrantu sievas”. 

Kādu mūziku klausāties?
Ikdienā klausos dažādu žanru mūziku, bet iemīļotākā ir senā mūzika un melodiskais džezs.

Kāds ir jūsu spontānākais, nepraktiskākais pirkums?
Spontānu pirkumu ir bijis daudz, un tos nožēloju. Pēdējos gados esmu iemācījusies iepirkties pārdomāti un iegādājos kvalitatīvas lietas, kas kalpo ilgtermiņā. Pieturos pie principa nepirkt jaunu, pirms nav izlietots iepriekšējais. 

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Esmu laimīga tur, kur esmu, un pateicīga par to, kas man ir. Tā arī ir viena no vērtīgākajām dzīves atziņām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.