Menu
 

Grupa "Ducele" piecgades koncerttūrē uzstāsies arī Piņķos un Ulbrokā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.facebook.com/ducelefolk Foto - www.facebook.com/ducelefolk

Ekoloģiskās mūzikas orķestris "Ducele" dosies piecgades koncerttūrē, viesojoties Piņķos, Vecpiebalgā, Ulbrokā, Vilcē, Kuldīgā, Pļaviņās un Riebiņos. "Ducele" sola jautrību caur dziesmām un jokiem pašiem par sevi. Tāpat tūres ietvaros jaunās skaņās izskanēs latviešu trimdas mūziķu grupas "Trīs no Pārdaugavas" dziesmas, kas priecēja un arī satrauca trimdas latviešus 20.gadsimta 70. un 80.gados, informē "Duceles" pārstāvji.

Koncertā varēs dzirdēt arī "Duceles" dimanta un zelta dziesmu apkopojumu - "Kad tie zēni prūšos gāja", "Kungi mani karā sūta", "Šitā zēni dzīvodami", "Meitiņas dziedāja", "Jezups" un citas dziesmas no grupas pirmajiem diviem mūzikas albumiem "Tā viš i’ " (2017) un "Tā viš i’ 2" (2019). Dziesmu teksti, muzikālais materiāls un "Duceles" vīru dziesmu pieteikumi ir īpaši aktuāli un nozīmīgi pašreizējo ģeopolitisko norišu kontekstā Latvijā un ārpus tās robežām, atzīmē mūziķu pārstāvji.

Koncerttūri grupa ieskandina ar dziesmu "Karstā sirds". Dziesmas mūzikas autors ir Arnis Veisbārdis, teksta autori - Arnis Veisbārdis un Andris Alviķis, kurš ir arī dziesmas studijas producents. Noklausīties vai lejupielādēt dziesmu var https://orcd.co/ducele_karstasirds.

"Tuvojas pavasaris! Tas ir laiks, kad visskarbākās, raupjākās, noslēgtākās vīriešu dvēseles un sirdis kļūst maigākas, iedegoties kaisles un mīlas liesmās ar taureņu virpuļiem vēderā. Dziesmas tekstā un tās rietumvēju prēriju apdvestajā aranžijā saklausīsiet vareni apjomīgu emociju gammu - tikšanās prieku, kaisli un mīlestību, šķiršanos un atkal tikšanās pārdzīvojumu," par dziesmu stāsta Arnis Veisbārdis.

Pēc koncerta kopīga fotografēšanās, iespēja iegādāties "Duceles" mūzikas albumus un Noras Ikstenas un Viļņa Baumaņa grāmatu "Trīs no Pārdaugavas" ar grupas dalībnieku autogrāfiem, vēsta mūziķu pārstāvji. Grupā "Ducele" muzicē Andris Alviķis, Arnis Veisbārdis, Artūrs Uškāns un Mārcis Kalniņš.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.