Menu
 

Par pagājušā gada izcilāko kultūras notikumu atzīts koncerts "Dziesma dejo. Deja skan"

  • Autors:  LETA
Foto - facebook.com/Dziesmadejo Foto - facebook.com/Dziesmadejo

Par pagājušā gada izcilāko kultūras notikumu atzīti Dejotāju un dziedātāju svētki "Dziesma dejo. Deja skan", informēja Latvijas Pasākumu foruma pārstāvis Klāvs Mežītis.

Šonedēļ pasniegtas Latvijas Pasākumu foruma "Izcilības balvas 2022". Pasākumu izcilības balvā uzvarētājus noteica nozares profesionāļi balsojumā, kas pieejams vairāk nekā 2000 pasākumu nozarē strādājošo.

Par 2022.gada izcilāko nestandarta pasākumu atzīta "Dabas galerija". Šis pasākums saņēma "Izcilības balvu" arī nominācijā 2022.gada izcilākais "B2B" jeb "bizness-biznesam" pasākums.

2022.gadā par izcilāko notikumu Zemgalē nosaukts "Gaismas vārdi Latvijai", Vidzemē - iestudējums "Skroderdienas Silmačos", Rīgā - Latvijas Mūzikas lielkoncerts, bet Kurzemē - festivāls "Summer Sound". Festivāls "Summer Sound" atzīts arī par 2022.gada izcilāko festivālu.

2022.gada par izcilāko Rīgas tradīciju nosaukts "Rimi" Rīgas maratons, par pagājušā gada izcilāko kultūras pasākumu novados - jauniešu kora "Balsis" 35 gadu jubilejas koncerts "Līdz bezgalībai!", bet par 2022.gada izcilāko koncertu - "Ziedonis. Lācis. Vīrieši.".

Kā 2022.gada izcilākā pasākuma scenogrāfija balvu saņēma "TechChill 2022", kā izcilākais bērnu pasākums - "Valpurģu nakts pastaiga", kā izcilākā pasākumu norises vieta Rīgā - "Hanzas perons", savukārt novados - Kultūras centrs "Siguldas devons", kā izcilākais pasākumu gaismu uzņēmums - "Kompānija NA", kā izcilākais pasākumu skaņas uzņēmums - "Euroshow Audio", bet kā video uzņēmums - "No Limits!".

Par izcilāko pasākumu noformējuma uzņēmumu nozares balsojumā nosaukta "Dekorāciju darbnīca", bet par labāko pasākumu vadītāju - Valters Krauze, bet par pasākumu grupu - "Citi zēni". Latvijas Pasākumu foruma īpašās balvas saņēma Edmunds Verners Zazerskis un "Prāta Vētras" skaņu ierakstu kompānija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.