Menu
 

"Čučumuižas" 30 gadu jubilejas tūre "Zem Lielā rūķa mices" apmeklēs arī Siguldu un Ulbroku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

“Čučumuiža” ar visiem Čučumuižas rūķiem, krustmāmiņu un pārējiem rūķu zemes iemītniekiem pirmo reizi pošas tūrē pie Latvijas bērniem, lai kopā nosvinētu Čučumuižas 30 gadu jubileju ar īpašu koncertizrādi “Zem Lielā rūķa mices”. Pirmā izrāde 26.martā plānota Kultūras centrā “Siguldas devons”, bet 18.aprīlī būs skatāma un klausāma Kultūras centrā “Ulbrokas pērle”.

Kā informēja producents Sandis Mohovikovs, izrādē piedalīsies Rūķīšu krustmāmiņa – Dina Kristīne Bitēna un Dziesmu rūķis Taustiņš – Atvars Sirmais, rūķu lomās iedzīvosies aktieri Laila Kirmuška, Jānis Kirmuška, Edgars Lipors un Anrijs Sirmais. Izrādi veidojuši komponists Atvars Sirmais, scenārija autore Dina Kristīne Bitēna, scenogrāfe Dace Rožlapa, horeogrāfe Lilija Lipora, kostīmu māksliniece Madara Mieriņa.

Pirmo reizi pie skatītājiem klātienē dosies visi iepriekš TV redzētie rūķu meistari – meža saimnieks Ķērpītis, skrodermeistars Mezgliņš, kurpniekmeistars Papēdītis, cukura meistars Cucurs, sāls meistars Sāļuks, konfekšu meistars Bombondziņš, mīļumrūķīte Bučiņa, pārsteiguma rūķis Kikī un viņa māsa Kika. Rūķiem sapucēties svarīgajam notikumam un kopā ar skatītājiem dziedāt dziesmas palīdzēs Rūķu saimniecītes.

“Mammām, tētiem un vecvecākiem, kuri vēl labi atceras Kikī aizrautīgos smieklus un dungo Taustiņa dziesmas, piedāvājam iespēju kopā nosvinēt Čučumuižas lielā notikuma 30.gadadienu. Tā būs iespēja atgriezties savā bērnības zemē un aizvest turp savus bērnus un mazbērnus, iepazīstināt ar rūķu meistariem un kopā uzdziedāt rūķu dziesmas,” aicina koncertuzveduma dalībnieki. ““Čučumuiža” ir pasaka mūža garumā, tāpēc vienalga, cik tev ir gadu. Galvenais – ja tu tici brīnumam, tad vienmēr tiec gaidīts “Čučumuižā”!”

Koncertizrāde “Zem Lielā rūķa mices” notiks arī Jēkabpilī, Rēzeknē, Jelgavā, Alūksnē, Aizkrauklē, Liepājā, Tukumā, Bauskā, VEF Kultūras pilī Rīgā un Valmierā. Biļetes uz izrādēm var iegādāties “Biļešu paradīzes” tīklā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.