Menu
 

Olaines akordeonisti gūst panākumus starptautiskā konkursā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Olaines akordeonisti gūst panākumus starptautiskā konkursā Foto: www.olaine.lv

Olaines Mūzikas un mākslas skolas akordeona spēles skolotājas Samantas Čipinskas audzēkņi ieguvuši godalgotas vietas 28. starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā "Prize of Lanciano". Konkurss notika Lančano pilsētā, Itālijā, no 25. līdz 30. septembrim. To organizēja slavenais komponists, izpildītājs un diriģents Vladimirs Zubitskis.

Skolotāja S. Čipinska šajā konkursā vairākkārt ir piedalījusies kā soliste, ansambļa un orķestra dalībniece, guvusi atzinību kā konkursa laureāte. Šogad viņa tika uzaicināta būt konkursa žūrijā, tāpēc radās ideja pieteikt šim konkursam savus labākos, talantīgākos audzēkņus, informē Olaines Mākslas un mūzikas skolas direktora vietniece mācību jomā Iluta Vuškāne.

Konkursā piedalījās dalībnieki no Itālijas, Vācijas, Ķīnas, Krievijas, Ukrainas, Slovākijas, Kazahstānas un Igaunijas. Latviju šajā gadā jaunāko kategorijās pārstāvēja Olaines Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi – Megija Vanaga, Arīna Račika un Miks Kelle. Kategorijā “K” (skolēni līdz 12 gadu vecumam) Megija un Arīna ieguva 2. vietu, savukārt 2. vietu kategorijā “L” (skolēni līdz 14 gadu vecumam) izcīnīja Miks, stāsta skolas pārstāve.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.