Menu
 

Sāksies koklētāju ansambļu repertuāra pārbaudes skates

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

16.aprīlī Rīgā, Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”, sāksies XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku kokļu mūzikas koncerta “Laika upe” koprepertuāra pārbaudes skates. Kopā svētkiem gatavojas apmēram 500 koklētāji no 68 koklētāju ansambļiem, informēja Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Ikviens interesents aicināts vērot skates un atbalstīt koklētājus. Ieeja skatēs bez maksas. Ādažu, Ķekavas, Salaspils, Aizkraukles, Ropažu un Mārupes novadu koklētāju ansambļi savas prasmes demonstrēs 22.aprīlī no plkst.10.00. Ansambļu sniegumu vērtēs žūrijas eksperti.

Repertuāra pārbaudes skatē A grupas (augstākā grūtības pakāpe) koklētāju kolektīvi atskaņos obligāto skaņdarbu no XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku kokļu mūzikas koncerta “Laika upe” koprepertuāra un brīvas izvēles skaņdarbu. B grupa (vidējā grūtības pakāpe) un C grupa (zemākā grūtības pakāpe) – obligāto skaņdarbu no koprepertuāra, izvēles skaņdarbu no izvēlētās grūtības pakāpes grupas koprepertuāra un brīvas izvēles skaņdarbu. D grupa (bērnu kolektīvi bez vecuma ierobežojuma) – obligāto skaņdarbu no koprepertuāra un brīvas izvēles skaņdarbu.

“Koklētāju ansambļi uzcītīgi un ar pilnu atdevi gatavojas lielajam šī gada kultūras notikumam, to pierādīja arī rudenī aizvadītais modelēšanas koncerts. Esmu pārliecināts, ka repertuāra pārbaudes skatēs ansambļi skanēs krāšņi un demonstrēs labu gatavību Dziesmu svētku Kokļu mūzikas koncertam “Laika upe,” pastāstīja Latvijas Nacionālā kultūras centra pūtēju orķestru un kokļu mūzikas eksperts Dainis Vuškāns.

Dziesmu svētku laikā 3.jūlijā Rīgas Domā izskanēs Kokļu mūzikas nakts koncerts “Gaismas dārzs” un

Torņakalna baznīcā – Kokļu mūzikas nakts koncerts “Nakts dziesma”, bet 6.jūlijā Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā – Kokļu mūzikas lielkoncerts “Laika upe”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.