Menu
 

Latvijas filmu maratons svin Imanta Ziedoņa 90.jubileju ar tiešsaistes festivālu visā pasaulē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Nacionālā Kino centra rīkotais tradicionālais 4. maija Latvijas filmu maratons šogad notiek gan klātienē kinoteātrī “Splendid Palace”, gan tiešsaistē portālā “filmas.lv”. Sadarbībā ar Latvijas Nacionālā arhīva Valsts Kinofotofonodokumentu arhīvu izveidota dzejnieka Imanta Ziedoņa jubilejas kolekcija – 13 filmas, kas pieejamas visā pasaulē bez maksas 3. un 4. maijā.

Kā informē Nacionālais Kino centrs, ar Imanta Ziedoņa līdzautorību vai piedalīšanos veidotu filmu jubilejas kolekcija aptver sešas dokumentālās filmas, piecas animācijas filmas un divas spēlfilmas, portālā “filmas.lv” kolekcija skatāma visā pasaulē 3.maijā un 4.maijā – Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā un Latvijas filmu maratona dienā.

Kolekcijā iekļautās filmas tapušas, Ziedonim sadarbojoties ar Latvijas kinovēsturē nozīmīgiem režisoriem – izlasē iekļauto filmu režisori ir Gunārs Piesis (“Pūt, vējiņi!”)”, Aivars Freimanis (“Puika”, “Gada reportāža”, “Lomi”), Roze Stiebra (“Zaļā pasaka”, “Suns Funs un vējš”, “Man vienai māsiņai”, “Uzpasaka”, “Taureņi”), Laima Žurgina (“Imants Ziedonis. Portrets locījumos”), Ansis Epners (“Es esmu latvietis”) un Ivars Seleckis (“Gājiens ar krokodilu”).

Svētku programmu papildina režisora un operatora Zigurda Vidiņa dokumentālā īsfilma “Mēstepatās” (2013), kas veidota Latvijas Televīzijas ciklā “Latvijas kods” – stāsts par Imanta Ziedoņa dibināto Dižkoku atbrīvošanas grupu, kas sāka darboties 20. gadsimta 70. gados.

4.maija Latvijas filmu maratonu rīko Nacionālais Kino centrs, atbalsta Rīgas dome, Latvijas Nacionālā arhīva Valsts Kinofotofonodokumentu arhīvs un Latvijas filmu studijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.