Menu
 

Dziedātājs Artūrs Duboks reiz Indijas okeānā aizpeldējis aiz sarkanās bojas Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - no privātā arhīva Foto - no privātā arhīva

27.maijā norisināsies vērienīga Ogres estrādes vasaras sezonas atklāšana “Zvaigžņotā nakts Ogrē”, un tajā piedalīsies arī populārā grupa “A-Eiropa”. “Aicinu šajā skaistajā maija vakarā visus braukt uz Ogri, lai izdziedātos un izdejotos no visas sirds un baudītu kopā būšanu!” uz koncertu “Zvaigžņotā nakts Ogrē” ielūdz grupas “A-Eiropa” solists Artūrs Duboks.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Reiz Maurīcijas salā nolēmu naktī izpeldēties Indijas okeānā un aizpeldēt aiz sarkanās bojas. Kā zināms, sarkanā boja iezīmē vietu, aiz kuras nedrīkst peldēt, jo tālāk var būt haizivis… Kādēļ to darīju, pats nesaprotu. Toreiz gan viss beidzās labi.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē…
Laikam jau bērnu – dēla Artūra un meitiņas Mišelas – piedzimšana. Un, protams, mīlestība.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Dzīve, emocijas, viss man apkārt notiekošais.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Cenšos ēst veselīgi, praktiski nelietoju alkoholu, daudz staigāju. Šogad ieturēju Lieldienu gavēni.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Tādu īsti kaitīgu ieradumu man nav. Vairāk tie saistāmi ar profesiju un darbu: nav nekāda režīma, toties ir hroniska neizgulēšanās, fiziska un emocionāla pārslodze.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvis?
Tas, ka tavs radošais darbs ir pieprasīts un cilvēkiem vajadzīgs – tas novērtēts ar diviem platīna albumiem; tas, ka cilvēki uz koncertiem biļetes izpērk vienā mirklī. Tas ir ļoti patīkami.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?  
Noteikti iesaku izlasīt Kena Kīzija romānu “Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu” un pēc tam noskatīties arī šo filmu. No filmām – režisora Džūljena Templa filma “Bullet” (“Lode”) ar Mikiju Rurku un Tupaku Šakuru galvenajās lomās; arī dienvidkorejiešu režisora Kima Ki-duka filmas. No seriāliem – “Breaking bad” (“Pārkāpt robežu”). Ja kāds to vēl nav redzējis, tas noteikti jāizdara!

Kādu mūziku klausāties?
Visu: klasiku, popmūziku, roku, tehno, hausmūziku… Galvenais nosacījums – lai mūzika būtu melodiska un lai tai būtu melodija. Tad stils pat nav tik svarīgs.

Kāds ir jūsu nepraktiskākais spontānais pirkums?
Agrāk, kad vēl skatījos televizoru, reizēm tur tika demonstrētas reklāmas, kas slavēja dažādas murgainas lietas: asus nažus, pannas, kas nekad nepiedeg, spilvenus, uz kura noliekot galvu, cilvēks uzreiz aizmieg… Tur reklamēja arī elektrotrenažieri vēdera presei – maziņu štruntu, ko pielipina pie vēdera, un tas ar elektroimpulsiem “kačā” vēdera presi. Es to iegādājos. Pieliekot pie vēdera, likās, ka esmu dabūjis pa nagiem ar elektrību, un tā tas turpinājās vairākas minūtes. Protams, nācās atgriezties pie vecajiem, labajiem fiziskajiem vingrinājumiem.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Laikam jau Latvijā – kaut kad nākotnē, kur vasara ir nedaudz garāka un siltāka, kur dzīvo laimīgi cilvēki, kur valdība ir iecietīga un saprotoša un iedziļinās cilvēku problēmu risināšanā. Lai mēs būtu vienota Latvija! Bet tā laikam notiek tikai pasakās…

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.