Menu
 

Festivāls "Bildes" aicina uz "Jauno dziesminieku koncertu"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Kintija Alpe. Kintija Alpe. Foto: Artūrs Daukulis, Baiba Ralle, Inese Grizāne, no "Bilžu biroja" arhīva

15. novembrī klubā “Kaļķu vārti” notiks festivāla “Bildes” “Jauno dziesminieku koncerts”. Koncertā katra dziesma būs īss, unikāls stāsts – personīgās un pasaulīgās pārdomās, ietērpjot tās skanīgās melodijās, ar klausītājiem dalīsies dažādu paaudžu dziesminieki.

“Jauno dziesminieku koncerts” izceļas ar dvēselisku atmosfēru un klausītājiem dod iespēju būt skatuvei pēc iespējas tuvāk, šādi kļūstot par vienu no savējiem. Dziesminieku koncertos ir stilistiska un emocionāla daudzveidība, jo mūziķa pieredzi guvuši visdažādākajos projektos, informē pasākuma organizatori.

Kintija Alpe plašākai publikai zināma kā Rīgas Gospeļkora dalībniece, kura arvien aktīvāk sevi piesaka solo – kā dziesminieci šī gada vasarā publiskots singls “Satelīts”. Alpe saka: “Festivāls “Bildes”, manuprāt, ir Latvijā vienīgais mūzikas festivāls, kurā tiek pievērsta uzmanība gandrīz visiem mūzikas žanriem. “Jauno dziesminieku koncerts” ir iespēja sadzirdēt jaunos, vēl tik plašai auditorijai nezināmos mūziķus. Savukārt pašam jaunajam dziesminiekam, tajā skaitā arī man, šis koncerts ir lieliska iespēja parādīt to, ko reizēm baidies rādīt citiem – savu oriģinālkompozīciju un to, ko ikdienā mīli darīt visvairāk: dziedāt, spēlēt, komponēt un rakstīt. Šis koncerts ir arī iespēja pilnībā ļauties mūzikai un atslēgties no ikdienas steigas, darot savu sirdslietu!”

Savukārt Edgars Rakovskis, kurš pazīstams kā metāla grupas “Relicseed” līderis, “Jauno dziesminieku koncertā” atklāj savu lirisko pusi. Viņš saka: “Kopš 2006. gada, kad "Bildēs" piedalījos pirmo reizi, joprojām domāju, ka šis festivāls ir lieliska jauno grupu “atspēriena” platforma, iespēja satikties pieredzējušajiem skatuves kolēģiem un arī laba laika pavadīšana. No pieredzes varu teikt – katru gadu “Jauno dziesminieku koncertā” atrodas pa kādai pērlei (no pērnā gada prātā palikusi Ilze Fārte), kuru gribas noklausīties arī pēc koncerta. Domāju, ka arī šis gads nebūs izņēmums, tāpēc uz tikšanos 15. novembrī un, protams, arī pārējos "Bilžu" koncertos!”


Edgars Rakovskis.

Viens no pieredzes bagātākajiem “Jauno dziesminieku koncerta” dalībniekiem būs Gatis Zotovs, kurš savas radošās gaitas uzsācis kā dzejnieks, kuru atzinīgi novērtējis pat Jānis Elsbergs. Festivālā “Bildes 2003” Zotovs piedalās jau kā mūziķis, norāda rīkotāji.

Viņš saka: ““Bildes” man ir ļoti īpašs ikgadējs notikums, jo pavisam noteikti man muzicēšana festivālā ir kļuvusi par tradīciju kopš 2003. gada, kad tieši mūzikas klubā “Kaļķu vārti” bija mana pati pirmā publiskā uzstāšanās. Šo gadu laikā esmu piedalījies arī folkkoncertos un jauno grupu un jau pieredzējušo mūziķu kopprojektu koncertos, bet nu atkal jau dažus gadus esmu kļuvis par “jauno” dziesminieku – nu jau droši varam teikt ar vairāk nekā 10 gadu stāžu. Katrā koncertā izpildu savas jaunākās dziesmas – tā tas būs arī šogad. Personīgi man ir aktīvāki un mazāk aktīvi muzicēšanas periodi, tāpēc ikgadēja piedalīšanās festivālā "Bildes" ir  "atzīmēšanās" sev un citiem, ka vēl aizvien nodarbojos ar mūzikas radīšanu.”


Gatis Zotovs.

“Jauno dziesminieku koncerts” notiks 15. novembrī plkst. 19.00 klubā “Kaļķu vārti”. Koncertā uzstāsies Gatis Zotovs, Dārta Legzdiņa, Henrijs Eduards Mucenieks, Kintija Alpe, Renārs Veličko, Mārtiņš Križevics, Elīzabeta Krēģere, Matīss Skrebelis, Arnis Ozoliņš, Māra Kalniņa un Andis Jēkabsons, Matīss Kalniņš, Laura Lo, Agija Kalve, Edgars Rakovskis, Anete Kozlovska, Lukass Edgars Lappuķe, kā arī Mikus Straume.

Biļetes nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Laikā no 4. novembra līdz 1. decembrim mūzikas un mākslas festivāls “Bildes” klausītājiem piedāvā deviņus dažādas stilistikas koncertus, kas norisināsies “Koka Rīgā”, klubā “Kaļķu vārti”, mūzikas namā “Daile”, Spīķeru koncertzālē un Rīgas Kongresu namā, vēsta organizatori.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.