Menu
 

Jūlijā Siguldā notiks latviešu jauno mūziķu meistarkursi

  • Autors:  LETA
Foto - Siguldas mākslu skola "Baltais flīģelis" Foto - Siguldas mākslu skola "Baltais flīģelis"

No 12.jūlija līdz 21.jūlijam Siguldas mākslu skolā "Baltais flīģelis" notiks starptautiski latviešu jauno mūziķu meistarkursi "Jaunas balsis! Jauna mūzika!", aģentūru LETA informēja meistarkursu administratore Jolanta Bimbere.

Iedvesmojoties no Dziesmu un deju svētkiem Rīgā, latviešu jauno mūziķu meistarkursos lielākā uzmanība būs veltīta latviešu kormūzikai, kā arī jaunākajiem virzieniem instrumentālajā un vokālajā mūzikā. Meistarkursos piedalīsies 75 jaunie atskaņotājmākslinieki, komponisti un mūzikas skolotāji no Latvijas, ASV, Austrālijas, Eiropas un Kanādas mūzikas skolām, vidusskolām, akadēmijām un konservatorijām. Meistarkursu galvenais mērķis ir latviešu jauno mūziķu profesionālās meistarības pilnveide. 

Paralēli kursiem notiks to dalībnieku koncerti, kas būs pieejami bez maksas. Koncertos tiks pirmatskaņotas Platona Buravicka, Dimitra Maronida, Gundegas Šmites, Annas Veismanes un jauno komponistu/dalībnieku kompozīcijas un atskaņoti šī gada jubilāru Andra Dzenīša, Helmera Pavasara opusi, kā arī Krista Auznieka, Matīsa Čudara, Maijas Einfeldes, Ērika Ešenvalda, Artas Jēkabsones, Aivara Kalēja, Lindas Leimanes, Tālivalda Ķeniņa, Andreja Osokina, Rutas Paidares, Pētera Plakida, Anitras Tumševicas, Pētera Vaska un citu komponistu skaņdarbi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.