Menu
 

Foto: Siguldā atklāta Daiņa Gudovska stikla mākslas izstāde "Nebeidzamās spēles lauks"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Edgars Semanis Foto - Edgars Semanis

Siguldas novada Kultūras centrā “Siguldas devons” atklāta pasaulē atzītākā Latvijas stikla mākslinieka un siguldieša Daiņa Gudovska izstāde “Nebeidzamās spēles lauks”. Izstāde būs apskatāma līdz 26. augustam. To iespējams apmeklēt “Siguldas devons” darba laikā – darba dienās no plkst. 10.00 līdz plkst.18.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz plkst.16.00. Ieeja izstādē bez maksas.

Kā informēja Kultūras centrā “Siguldas devons”, reflektējot par izstādei doto nosaukumu un konceptu, mākslinieks raksta: “Dzīvei ir beidzamība, bet darbības lauks ir nebeidzams – kamēr Tu dzīvo. Manas saceres un formveides atvērumi ir tendēti ne uz materialitātes skaistuma izvērsumiem, bet uz formveides un tēlnieciskas izteiksmes kvalitātēm. [..] Mani interesē plastiskās sajūtas un tektoniskās dimensijas, kuras es materializēju savā sacerē. Es necenšos atkārtoties, bet, protams, saceres ceļā mans rokraksts uzrādās nepārprotami. Mani domāšanas vektori dod man iespēju atklāt manu intīmo iekšējo pasauli, kas man pašam vienmēr ir pārsteigums,” izstādes pavadtekstā atklāj Dainis Gudovskis.

Dainis Gudovskis 1989. gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuāli plastiskās mākslas fakultātes Stikla mākslas nodaļu. Savu karjeru viņš ir sācis kā stikla pūtējs rūpnīcā "Latvijas stikls" un kādu laiku bijis arī "Līvānu stikla fabrikas" dizainers, tomēr lielu daļu savas dzīves, paralēli radošajai darbībai, veltījis Latvijas Mākslas akadēmijas Stikla mākslas nodaļai. Viņa otra mūza ir akvareļglezniecība, ar kuru viņš aizrāvies jau daudzus gadus.

Jau kopš 1980. gada viņš piedalās starptautiskās izstādēs, plenēros un simpozijos. Māksliniekam bijušas vairāk nekā 40 personālizstādes Latvijā, Lietuvā, Luksemburgā, Zviedrijā, Somijā, Polijā, Vācijā, Francijā, Ukrainā, Slovākijā un citviet. Viņš arī ir piedalījies 50 starptautiskos simpozijos un vairāk nekā 600 starptautiskās un vietējās izstādēs gandrīz 50 dažādās pasaules valstīs. Viņa darbi atrodami muzeju un galeriju kolekcijās visā pasaulē.

Izstāde tapusi ar Siguldas novada pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.