Menu
 

Siguldā tiksies ar filmas "Saule brauca debesīs" mūzikas autoru Juri Kaukuli

  • Autors:  Apriņķis.lv
Siguldā tiksies ar filmas "Saule brauca debesīs" mūzikas autoru Juri Kaukuli Publicitātes foto

Dienu pēc valsts svētkiem, 19. novembrī, plkst. 14.00 Siguldā kinoteātrī “Lora” norisināsies īpašs latviešu animācijas klasiķes Rozes Stiebras jaunākās pilnmetrāžas animācijas filmas “Saule brauca debesīs” seanss. Filma tapusi kā režisores dāvana Latvijai simtgadē. Pirms filmas skatītājiem būs iespēja satikt animācijas filmas mūzikas autoru, grupas “Dzelzs vilks” solistu Juri Kaukuli, kurš dos ieskatu filmas notikumos un atbildēs uz skatītāju jautājumiem.

“Saule brauca debesīs” stāsts sākas, kad ķekatu jampadracī tiek nozagta Saules un Mēness meitiņa un izmisušie vecāki sauc palīgā cilvēkus, lai bērniņu atgūtu. Nabašnieks apjož zobenu un kopā ar Meiteni un Brālīti dodas ceļā, lai stātos pretī gan mošķiem un ērmiem, gan pašu bailēm un slinkumam. Palīgiem dotas tikai trīs dienas: ja šajā laikā Saules meita netiks atrasta, viņa zaudēs savu spēku un kļūs par parastu meiteni. Seko briesmu un piedzīvojumu pilns ceļojums, kas ikvienam māca būt ne vien drosmīgam un attapīgam, bet arī izpalīdzīgam, stāsta filmas “Saule brauca debesīs” komunikācijas koordinatore Marta Lagzdiņa.


Kadrs no filmas “Saule brauca debesīs”.

”Latvijas simtgade pēkšņi ir pavērusi ceļu daudzām kultūras un mākslas nozarēm, īpaši jau filmu mākslai, kas, šķita, tūlīt, tūlīt jau apstāsies vai izmirs pavisam. Nu ar jaunu sparu un jauniem spēkiem tā piedzīvo atmodu, un arī mēs, filmas "Saule brauca debesīs" uzņemšanas grupa, dodam savu pienesumu, aktualizējot mūsu tautas gara mantojuma pamatvērtības – tautasdziesmas. Īpaši esam likuši akcentu uz dziļākajām un cēlākajām, tādām, kas skar pašu esamības būtību – Sauli kā dzīvības un gaismas devēju. Tomēr, tā kā filma domāta gan lieliem, gan maziem, tās stāsts ir spraigs un piedzīvojumiem bagāts, un netrūks arī smieklīgu epizožu,” stāsta režisore un filmas scenārija autore Roze Stiebra.

Kopumā filma tiks izrādīta vairāk nekā 100 vietās visā Latvijā: plašāka informācija par reģionālajiem seansiem atrodama filmas mājaslapā www.saulebraucadebesis.lv.


Kadrs no filmas “Saule brauca debesīs”.

Animācijas filma “Saule brauca debesīs” veidota “Studijā “Lokomotīve”, kas dibināta 1995. gadā un ir viena no aktīvākajām un produktīvākajām studijām Baltijā. Studija producē spēlfilmas, dokumentālās un animācijas filmas, kas izrādītas prestižos pasaules festivālos, norāda M. Lagzdiņa.

Tikai pēdējos četros gados vien studijā tapušās filmas ir saņēmušas jau trīspadsmit Nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps”. Iepriekšējā studijas pilnmetrāžas animācijas filma – kopražojumā ar ASV 2014. gadā tapusī Signes Baumanes “Akmeņi manās kabatās” – saņēma trīs “Lielā Kristapa” balvas un tika izvirzīta ASV Kinoakadēmijas balvai “Oskars” kā Latvijas kandidāte.

Iepriekš:
Animācijas filma "Saule brauca debesīs" – 50 cilvēku kopdarbs četru gadu garumā


Kadrs no filmas “Saule brauca debesīs”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.