Menu
 

"Zilā mēness" zīmē Krimuldas baznīcā izskanēs "Klusais koncerts"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēls - publicitātes Attēls - publicitātes

27.augustā plkst.19.00 Krimuldas baznīcā norisināsies “Klusais koncerts”. Tajā skanēs koncertprogramma ar nosaukumu “Zilais mēness”, kuru izpildīs vokālā grupa "Putni" (vadītāja Antra Dreģe), talantīgais saksofonists Aigars Raumanis un komponiste Madara Pētersone, kā arī gaismu mākslinieks Jurģis Ozols, informē organizatoru pārstāve Madara Pētersone. Ieeja koncertā ir bez maksas.

Parasti mēdzam teikt, ka pareizi nostājušās zvaigznes, bet šoreiz tas būs mēness. Tāpēc koncertprogramma ieguvusi nosaukumu “Zilais mēness”. Zilais mēness ir parādība, kas sastopama reizi divos trijos gados, kad viena kalendārā mēneša laikā piedzīvojam divus pilnmēnešus. Otro mēnesi sauc par Zilo mēnesi jeb trīspadsmito mēnesi, un to varēs vērot tieši augusta beigās, skaidro M.Pētersone.

Koncerta programmā izskanēs dažādu laikmetu un arī stilu mūzika. Kā vienmēr būtiska vieta atvēlēta latviešu komponistu darbiem, ļaujot klausītajiem iepazīt un ieklausīties latviešu komponistu nesen radītajā aizraujošajā skaņu pasaulē, kas kopā ar citu autoru un laikmetu darbiem savijas atmosfēriskā, noskaņu programmā. Koncertā būs iespēja dzirdēt latviešu autoru Madaras Pētersones, Sabīnes Ķezberes, Maritas Semjonovas un Ievas Alenčikas mūziku. Programmā arī Bingenes Hildegardes magnētiskie viduslaiku dziedājumi, kurus interpretēs pieredzējušās vokālās grupas “Putni” dziedātājas.

Koncertā dzirdēs arī saksofonista Aigara Raumaņa virtuozo spēli skaņdarbos ar un bez elektronikas, kā arī komponistes Madaras Pētersones skaņdarbu “Zilais mēness” balsīm, saksofonam un elektronikai. “Šajā oriģināldarbā arī ir ievijies Bingenes Hildegardes viduslaiku dziedājums, un man patīk par šo darbu domāt, kā par manu un Hildegardes kopā radītu kompozīciju un kā sadarbību, kurā neeksistē laika un telpas robežas," par skaņdarbu stāsta komponiste.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.