Menu
 

Par uzvaru Baltijas jūras koru konkursā Jūrmalā sacentīsies kori no deviņām pasaules valstīm

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

No 22. līdz 24.septembrim Jūrmalā notiks Sestais starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss, piedaloties koriem no deviņām pasaules valstīm – Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Vācijas, Īrijas, Bulgārijas, Indonēzijas un Latvijas, informē konkursa rīkotāji.

Par grand prix ieguvēja titulu sacentīsies jauktais kamerkoris “Encore” no Igaunijas, somu jauniešu jauktais koris no Somijas, jauktais koris “St Jacobs Vokalensemble” no Zviedrijas, Oslo Universitātes sieviešu koris no Norvēģijas, jauktais kamerkoris “Alumni Heidelberg” no Vācijas, Dublinas jauktais kamerkoris no Īrijas, sieviešu koris “Voices of Orpheus” no Bulgārijas, jauktais koris “Gratia Choir” no Indonēzijas, kā arī divi pašmāju kolektīvi – jauktais koris “Austrums” un jauktais koris “Norise”. Pasākums tiks translēts tiešraidē kanālā “TV24” un “Facebook Live”.

Katru gadu septembra otrajā pusē konkurss Jūrmalā pulcē vairākus simtus kordziedātāju no dažādām pasaules valstīm, kā arī vietējos kormūzikas cienītājus un profesionāļus. “Pavisam nesen noslēgušies Vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki, ar kuriem esam slaveni pasaulē. Mūsu veidotais koru konkurss turpina spodrināt Latvijas kā koru lielvalsts tēlu un ir viens no tiem notikumiem, kurā aicinām ciemos citu valstu korus, lai tiem parādītu Latviju un sniegtu ieskatu mūsu kormūzikas tradīcijās. Tas, ka uz konkursu ierodas kori no arvien dažādākām pasaules valstīm, dod ticību, ka Latvija arvien pārliecinošāk ieņem savu vietu arī uz augsta līmeņa starptautisku kormūzikas konkursu kartes,” saka konkursa mākslinieciskais vadītājs, diriģents Jānis Ozols.

Koru sniegumu vērtēs profesionāla starptautiska žūrija, kuras sastāvs tiks izziņots septembrī. Konkursa ietvaros Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē dalībnieki tiks vērtēti trīs konkursa kārtās – obligātās programmas un brīvas izvēles programmas kategorijās. Obligātās programmas ietvaros visi kori izpildīs skaņdarbu no romantisma laikmeta, laikmetīgo mūziku, savas valsts tautas dziesmu unisonā, kā arī speciāli konkursam komponētu skaņdarbu. Brīvas izvēles programmā koriem ir iespēja izpildīt programmu pēc savas izvēles, parādot savu skanējumu un to, kas katram izdodas vislabāk. Pieci augstāko rezultātu ieguvušie kori cīnīsies grand prix finālā, vēsta organizatori.

Trīs augstāko vērtējumu ieguvušie kori iegūs naudas balvas: grand prix jeb 1.vietas ieguvējs saņems mākslinieces Gintas Grūbes veidoto Jūrmalas pilsētas kausu un Lielo balvu – 3500 eiro; 2.vietas ieguvējs – 2000 eiro naudas balvu, bet 3.vietas ieguvējs – 1000 eiro. Papildus tiks pasniegta Labākā diriģenta balva (500 eiro), Labākā obligātā skaņdarba interpreta balva (250 eiro), kā arī Skatītāju simpātijas balva.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.