Menu
 

Septembra sākumā tradicionāli norisināsies "Dzejas dienas"

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - dzejasdienas.com Ilustrācija - dzejasdienas.com

Starptautiskais dzejas festivāls "Dzejas dienas", kas šogad tiks rīkots 58.reizi, norisināsies no 2.septembra līdz 14.septembrim, informēja pasākuma rīkotāji.

"Dzejas dienas" tiks atklātas 2.septembrī ar teksta un skaņas performancēm mākslas centrā "NOASS". Dienu iepriekš festivāla ieskaņa noritēs tiešsaistē, vietnē "Facebook", kur "Dzejas rupora" izaicinājumu - radīt septiņus dzejoļus septiņās dienās - aicināts pieņemt ikviens interesents.

Festivāla laikā notiks arī Baltijas dzejas vakars, kurā piedalīsies igauņu autori Indreks Mesikeps un Trīna Sometsa, kā arī lietuviešu autori Daiņus Gintals un Nijole Daujotīte. Sava dzejas krājuma "Meeter ja Demeeter" tulkojumu latviešu valodā prezentēs igauņu dzejnieks Haso Krulls.

Dzejas dienu laikā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks Latvijas Rakstnieku savienības rīkotā diskusija par mazo valodu situāciju dzejā, kurā piedalīsies lībiešu, latgaliešu un īru dzejas eksperti un dzejnieki. Diskusijai sekos sadarbībā ar Īrijas vēstniecību rīkotais īru dzejas lasījumu vakars. Festivālā tiks lasīta lībiešu dzeja, kas iezīmēs lībiešu nemateriālās kultūras gadu.

20.reizi "Dzejas dienās" notiks poētiskā pastaiga pilsētvidē - "Ceļojums ar dzejniekiem". Šogad ar desmit dzejnieku lasījumiem tiks iepazīta Pārdaugava, jubilejas gājiena noslēgumā izskanot grupas "Sigma" koncertam.

Raiņa dzimšanas dienā, 11.septembrī, būs tikšanās pie Raiņa pieminekļa Esplanādē, kur sadarbībā ar Latvijas PEN tiks lasīta politiska dzeja apokaliptiskā noskaņā.

Šogad turpināsies arī atdzejošanas meistara Ulža Bērziņa un viņa kolēģu aizsāktā tradīcija "Dzejas dienās" sapulcēties un lasīt tuvāku un tālāku valodu tekstus latviski "Atdzejas lasījumos" Vijoļšķūnī, kā arī dzejnieces Liānas Langas iedibinātais "Klasiskais dzejas vakars" klubā "Hamlets".

"Dzejas dienu" izskaņā, 14.septembrī, tiks pasniegta "Dzejas balva" par labāko oriģināldzejas vai atdzejas krājumu.

Ar pilnu festivāla programmu iespējams iepazīties mājaslapā "www.dzejasdienas.com". Interesenti līdz 1.septembrim aicināti pieteikt savu organizēto dzejas notikumu reģionos, aizpildot "Dzejas dienu" mājaslapā pieejamo anketu.

"Dzejas dienas" kopš to pirmssākumiem 1965.gadā organizē Latvijas Rakstnieku savienība.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.