Menu
 

Filmu producents Ansis Pūpols klausās kvalitatīvu mūziku, kas nākusi no "iekšām" Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - no privātā arhīva Foto - no privātā arhīva

Vietnē “Nemelo.lv” ir tapusi detektīvfilma “Priežu galotnes”. Tā atklāj, ka pēdējo 50 gadu laikā mežu īpatsvars mūsu valstī ir stabili audzis un Latvija ir viena no zaļākajām valstīm Eiropā. Meži klāj 53% valsts teritorijas. Tomēr Eiropas Komisija, izstrādājot Zaļā kursa priekšlikumus, vadījusies pēc ziņojumiem par dabas daudzveidības mazināšanos Latvijā. Mežu sertifikācijas padomes priekšsēdētājs Māris Liopa uzskata, ka zaļo organizāciju vēlme apgūt Eiropas naudu, lai saražotu pēc iespējas vairāk šaušalīgu vides ziņojumu, radījusi sagrozīto ziņu apburto loku.

Filmas producents un montāžas režisors Ansis Pūpols uzsver, ka viens no filmas akcentiem ir  uzņēmuma “Latvijas valsts meži”  pienesums tautsaimniecībā.  Pērn  tas valsts budžetā ieskaitījis 200 miljonus eiro. Taču Zaļais kurss paredz strauji samazināt mežizstrādes apjomu visā valsts teritorijā, tādēļ paredzams, ka uzņēmuma darbības apjoms saruks, līdz ar to mazināsies maksājumi budžetā.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Daivingoju Turcijā – faktiski bez jebkādas apmācības iekšā ūdenī, kādas 10–15 minūtes... Tik skaisti – zemūdens pasaule saules staros! Bet ceļojumu uz Turciju izdevās dabūt, jo uzvarēju ēst taisīšanas šovā “Gandrīz ideālas vakariņas”, kur dīķa malā spēlēju klavieres, kas tur tika nogādātas ar traktoru.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē? 
Kad mans autiskais puikiņš Vācijā pateica: tētis.

Kas jūs iedvesmo darbam? 
Tas, ka sanāk.

Jūsu veselīgie ieradumi? 
Cilāt svarus sporta klubā “Squad Hour” biroju ēkas “Teikas nami” piecpadsmitajā stāvā, no kurienes ir pasakains skats uz Rīgu.

Jūsu kaitīgie ieradumi? 
Ēst. Gandrīz visu.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvis?
Ka ir bezjēdzīgi strīdēties ar sievu.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?  
Viktora Suvorova grāmata “Akvārijs”.

Kādu mūziku klausāties? 
Kvalitatīvu, tādu, kas nākusi no “iekšām”.

Jūsu neprātīgākais spontānais pirkums?
Bungu komplekts. Nopirku tās no operatora Haralda Vecvagara par 400 latiem. Trīs reizes varat minēt, vai es tagad bungoju.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Pie Latvijas ūdeņiem. Vienalga, kādiem.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.