Menu
 

Agris Daniļevičs 60 gadu jubileju oktobrī atzīmēs ar koncertiem "Manas tautas dejas"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Gatis Gierts Foto - Gatis Gierts

Deju skolas "Dzirnas" vadītājs un horeogrāfs Agris Daniļevčs oktobrī svinēs savu 60 gadu jubileju un aicina uz autorkoncertiem “Manas tauutas dejas”. Deju koncertI notiks vairākās Latvijas pilsētās, arī Siguldā. Pirmais koncerts 10.oktobrī Jelgavas kultūras namā.

Deju koncertos ir iekļautas dejas, ko horeogrāfs ir radījis dažādiem kolektīviem laikā no 1981. gada līdz šodienai. Dejotāji atdzīst – lai nodejotu Agra Daņiļeviča horeogrāfijas nepieciešams uztvert viņa nepieradināto būtību, kā arī kļūt emocionāli atraisītiem. Koncertos būs skatāmas arī ļoti jaunas horeogrāfijas un pat pirmuzvedumi.

“Man kā horeogrāfam svarīgākais nosacījums radot – lai deja nav formāla. Es runāju caur deju, stāstu. Kad ierodos pie dejotājiem “uzlikt” deju, vienmēr ņemu vērā kolektīva varēšanu, raksturu un personības. Pateicoties kādam spilgtam tēlam, mans izdomātais dejas raksturs, var mainīties, tas atkarīgs no dzīves, kas konkrētā kolektīvā mutuļo. Tas ir dzīvs organisms – tāpat kā mana tauta un manas tautas dejas,” stāsta Agris Daņiļevičs.

Koncertos “Manas tautas dejas” piedalīsies TDA “Lielupe" no Jelgavas, JDK “Sadancis" no Valmieras, JDK “Vizbulīte" no Siguldas, TDA "Katvari" no Limbažiem, TDK “Banga” no Liepājas, VPDK “Dziga” Rēzeknes, kā arī deju skola "Dzirnas, VPDK "Dzirnu Senči”, JDK “Bramaņi”, TDA “Vektors", TDA “Ačkups”  un TDA “Rotaļa” no Rīgas.

Koncerti plānoti 10.oktobrī, 13.oktobrī Kultūras centrā “Siguldas devons”, 14.oktobrī Rēzeknē, 21.oktobrī Liepājā un 28.oktobrī Rīgā, VEF Kultūras pilī. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.