Menu
 

Latvijas dienās Seulā prezentēs Anetes Meleces ilustrētās grāmatas

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas dienu laikā Seulā, Dienvidkorejā nākamnedēļ notiks arī trīs Anetes Meleces ilustrēto grāmatu prezentācija, aģentūru LETA informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA).

Kopumā pie Dienvidkorejas lasītājiem nonākušas jau astoņas grāmatas ar Meleces ilustrācijām.

LIAA atzīmē, ka latviešu literatūra kā eksporta produkts ir konkurētspējīga, īpaši labi panākumi ir bērnu literatūrai un ilustratoriem, kas jau patlaban iekarojuši atpazīstamību pasaulē. Tas esot panākts ar mērķtiecīgu literatūras eksporta platformas "Latvian Literature" un LIAA darbu.

Popularizējot Latvijas literatūras piedāvājumu, Latvija regulāri piedalās Frankfurtes, Boloņas, Londonas un citās grāmatu izstādēs.

Izdevniecības "Liels un mazs" vadītāja Alīse Nīgale norāda, ka būtiska loma ir sadarbībai ar aģentiem, lielā mērā tā tas notika arī ar Dienvidkoreju, kur ir attīstīts bilžu grāmatu tirgus un sagatavota auditorija. Kontaktus ieiešanai Dienvidkorejas tirgū izdevies iegūt tieši Frankfurtes grāmatu tirgū. 

Nīgale piebilst, ka Meleces panākumi rada labus priekšnoteikumus arī citiem autoriem ieiešanai Dienvidkorejas tirgū.

Meleces ilustrētās grāmatas ir tulkotas 20 dažādās valodās, tomēr vislabākie rezultāti bijuši tieši Dienvidkorejā, kur Latvijas dienu laikā tiks prezentētas trīs jaunas grāmatas - Jura Kornberga dzeja "Laika bikses", bilžu grāmata "Pazudušais miedziņš" un Raiņa dzejolis "Zirņa bērni".

Vispopulārākā līdz šim izdotā Meleces grāmata ir "Kiosks", kas Dienvidkorejā pārdota jau desmitos tūkstošos eksemplāru. Tas ir stāsts par pārdevēju Olgu, kura iesprūdusi savā kioskā, lai gan sapņo par pludmali un skaistiem saulrietiem. Šī grāmata tapusi pēc Meleces animācijas filmas motīviem. Stāsts par kioska pārdevēju Olgu uzvests arī Latvijas leļļu teātrī, Dideldorfas operā, bet patlaban iestudējumi top Šveicē un Čehijā.

Latvijas dienu laikā Seulā Melece tiksies ar savu grāmatu lasītājiem un sniegs intervijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.