Menu
 

Garkalnes jauktais koris "PaSaulei" aicina uz labdarības koncertu "#HaraldsVAR"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

21.decembrī Garkalnes jauktais koris “PaSaulei” aicina visus uz Ziemassvētku labdarības koncertu “#HaraldsVAR” mūzikas un drāmas telpā “Oratorio” piecgadīgā puisēna Haralda atbalstam. Visi ieņēmumi no koncerta biļetēm tiks novirzīti mazajam stipriniekam, kuram bērnu cerebrālā trieka ievērojami skārusi mobilitāti, radījusi kustību ierobežojumus un veselības traucējumus.

Sirsnīgajam koncertam koris ir sagatavojis īpašu programmu – džeza ritmos skanēs Boba Čilkota “Mazā džeza mesa” (Little Jazz Mass), “Divpadsmit Ziemassvētku dienas” (Twelve days of Christmas), kā arī jau tradicionāli Ziemassvētku skaņdarbi. Kopā ar kori koncertēs džeza trio – Santa Kauliņa (klavieres), Toms Valmiers (bass) un Artūrs Cukanovs (bungas), informēja kora pārstāvji. 

Haralds korim “PaSaulei” ir īpašs puisēns, jo Haralda mamma Agnese Semjonova jau gandrīz 10 gadus ir kora dalībniece.

“Ap pusotra gada vecumu gan dakteri, gan mēs spējām redzēt to, ka Haralds nav gluži tāds pats, kā vienaudži – nespēja stabili sēdēt, staigāt, kustības bija neveiklas un sarežģītas. Tas bija brīdis, kad tikām pie diagnozes – bērnu cerebrālā trieka,” stāstīja Agnese, kuras dēliņam nu jau ir pieci gadi.

“Pateicoties Haralda apņēmībai un neatlaidībai parādīt arī citiem, cik daudz viņš var, un vienmēr klātesošajām fizioterapijām, ergoterapijām un citiem rehabilitācijas pasākumiem, Haralds jau spēj pārvietoties, neizmantojot palīgierīces. Haralds ir ļoti atvērts un komunikabls, viņā ir ļoti liela vēlme iepazīt un izzināt pasauli, piedalīties tajā par spīti jebkādiem izaicinājumiem. Un mēs no sirds vēlamies, lai nekas nespēj viņu apturēt!”

“”PaSaulei” Ziemassvētku koncerts vienmēr ir ģimeniskās noskaņās un par sirsnīgu kopābūšanu. Šis gads ir bijis pilns ar lieliskām emocijām, un tieši tāpēc gada noslēgumā bija vēlme un sajūta, ka jāpaveic vēl kāds labs darbiņš. Koris ir kā otra ģimene, ar kuru kopā esam priekos un bēdās, un tas ir brīnišķīgi, ka ar kopīgu muzicēšanu arī spējam kādam sniegt kaut nelielu atbalstu. Ne tikai Haralda mamma Agnese ir lieliska kora dziedātāja, bet arī pats Haralds ir bijis aktīvs mazās “PaSaulītes” dziedātājs, kurš parasti Ziemassvētku koncertos ir gatavs visā iesaistīties un noteikti parunāt mikrofonā,” tā “PaSaulei” mākslinieciskā vadītāja Marta Ozola.

Lai paši veidotu uzkrājumu piecgadnieka Haralda ārstēšanās izdevumiem, puisēna vecāki Agnese un Edgars izveidojuši apģērbu zīmolu un nelielu interneta veikaliņu ar #HaraldsVAR simboliku. Spēka zeķes ar #HaraldsVAR simboliku “PaSaulei” puišus spēcināja jau šovasar, kāpjot uz skatuves dēļiem Koru karos.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.