Menu
 

Aicina uz Ata Ieviņa fotogrāfiju izstādi un tikšanos Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.sigulda.lv Foto - www.sigulda.lv

No 6. līdz 29.februārim Siguldas novada bibliotēkā skatāma mākslinieka Ata Ieviņa fotogrāfiju izstāde “Plakāti un ieraudzījumi”. Izstāde atklāj Ata Ieviņa spēju uzlūkot pasauli caur ironijas, humora, sarkasma, paradoksu brillēm, kas kļuvusi par viņa mākslas rakstura svarīgu īpatnību. Savukārt 17.februārī plkst.12.00 bibliotēka aicina uz tikšanos un sarunām ar mākslinieku, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Plakātos skatītājs ieraudzīs vizuālu un trāpīgu mākslinieka skatījumu uz dažādām problēmām sabiedrībā, kas arvien aktuālas: tā ir vardarbība ģimenē, alkoholisma problēmas, politiskie procesi, laulības dzīve, veselības un vides aizsardzība u.c.

Atis Ieviņš ir latviešu mākslinieks, kuru allaž piesaistījušas dažādas eksperimentālas glezniecības un foto tehnikas. Dzimis 1946.gadā Talsu rajona Ārlavas pagasta Saslauku mājās. Bērnības un skolas gadus pavadījis dzimtas mājā Mālpilī. Pēdējos gadus dzīvo Siguldā. Absolvējis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Dekoratīvās noformēšanas nodaļu (1965.gadā), Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nodaļu (1974.gadā). Fotogrāfa karjeru Atis Ieviņš aizsācis padomju armijas dienestā un ilgus gadus strādājis kā fotoreportieris žurnālos. Strādājis par preses fotogrāfu žurnālos “Padomju Latvijas Sieviete”, “Skola un Ģimene”, laikrakstā “Neatkarīgā Rīta Avīze”, kā arī bijis mākslinieciskais redaktors žurnālā “Meža dzīve”.

Atis Ieviņš ir viens no pirmajiem māksliniekiem Latvijā, kurš 20.gadsimta 70.–80.gados mērķtiecīgi aizsācis foto sietspiedes tehnikas pielietojumu. Lietojot košus krāsu laukumus un kombinējot sietspiedi ar fotogrāfiju, viņš izpelnījies iesauku “Latviešu Vorhols”, vēsta pašvaldības pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.