Menu
 

Visvairāk Latvijas Pasākumu foruma Izcilības balvas saņem Dziesmu un deju svētki

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - pasakumuforums.lv Ilustrācija - pasakumuforums.lv

Visvairāk Latvijas Pasākumu foruma Izcilības balvas saņēmuši XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāvis Rūdolfs Kivlenieks.

Par pagājušā gada svētku notikumu tika atzīts koncerts "Tīrums. Dziesmas ceļš". Balva piešķirta arī kategorijā "2023.gada izcilākais Rīgas brīvdabas pasākums" par iespēju svētkus publiski skatīties Rīgas apkaimēs. Dziesmu un deju svētki saņēma arī ekspertu padomes speciālo balvu - "2023.gada notikums Latvijā".

Atzīmējot pagājušā gada izcilākos pasākumus, norises un notikumus, ceturtdien, 15.februārī tika pasniegtas Latvijas Pasākumu foruma pasākumu Izcilības balvas. 17 kategorijas izvirzīja un nominantus pieteica pasākumu nozare, kopīgā balsojumā nosakot arī nominācijas uzvarētāju, savukārt četras īpašās balvas pasniedza nozares ekspertu padome.

2023.gada izcilākās koncertturnejas vai koncertu sērijas laurus plūca "Siguldas skaņu ierakstus studija" ar koncertu sēriju ""Bet bet" Ziemassvētkos", savukārt par izcilāko koncertu 2023.gadā tika atzīts grupas "Astro’n’out" koncerts "Arēnā Rīga".

2023.gada izcilākais kultūras pasākums novados ir "Limbažiem ir 800", izcilākais kultūras pasākums Rīgā 2023.gadā bija pasākums "Pauls un Keišs. Vīrieši labākos gados. Ar smaidu par sevi un citiem", kas notika mūzikas namā "Daile".

Izcilākais pasākums novados 2023.gadā notika Liepājā - tā bija gaismas pastaiga "Izgaismotā Liepāja. Pilsēta paradokss." Šī pastaiga ieguva balvu arī kā 2023.gada izcilākais gaismu notikums.

2023.gada lielais Latvijas sporta notikums ir Starptautiskās Ledus hokeja federācijas Pasaules čempionāts hokejā, savukārt 2023.gada izcilākais Rīgas pasākums telpās - kinoteātra "Splendid Palace" simtgade. Par labāko nestandarta pasākumu 2023.gadā tika atzīts sadarbībā ar "Plombir Event" organizētais "Skudras metropoles" pasākums "Ukraine. Residence of Freedom".

Balvas tika pasniegtas arī par pasākumu scenogrāfiju - par 2023.gada izcilāko pasākuma scenogrāfiju tika nosaukta "Unreal Music Festival Mežaparks" scenogrāfija, bet par 2023.gada izcilāko korporatīvo pasākuma scenogrāfiju - "Rimi reflection" noformējums.

Aģentūra "Sponsorking" plūca laurus kategorijā "2023.gada izcilākā zīmola aktivizācijas pasākuma organizators" par "Rimi piknika" zonu XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku norises laikā un kategorijā "2023.gada izcilākā bērnu pasākuma rīkotājs" par ""IKEA" bumbiņ’festu".

Par 2023.gada izcilāko festivālu tika atzīts festivāls "Summer Sound", bet par 2023.gada izcilāko "bizness biznesam" pasākumu nozare atzina uzņēmuma "Šarmants" organizēto "Vakaru vecajā tīklu ražotnē".

Nozares īpašas balvas saņēma "Rimi Rīgas" maratons par nozares standartu radīšanu ilgtspējīgu pasākumu jomā, producente Diāna Čivle par ieguldījumu nozares izglītībā un "Lielais koncerts" par jaunas tradīcijas radīšanu pasākumu nozarē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.