Menu
 

Gadskārtējā Informācijas dienā iepazīstinās ar aktualitātēm Turaidas muzejrezervātā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.entergauja.com Foto - www.entergauja.com

6.aprīlī Turaidas muzejrezervātā notiks gadskārtējā Informācijas diena, kuras rīkošana aprīlī kļuvusi par tradīciju. Gatavojoties vasaras sezonai, ik gadu muzejs ikvienam piedāvā iespēju gūt informāciju par gada aktualitātēm, publikācijām, jaunumiem ekspozīcijās un plašo programmu piedāvājumu.

Dienas pirmajā pusē Turaidas muzejrezervāta direktora p.i. Vija Stikāne pastāstīs, kā ieraudzīt muzeju bērna acīm - par ekspozīciju "Turaidas Dāvids muzejā", muzeja vēsturniece Anna Jurkāne sniegs ziņojumu "Mantojums un muzejs", savukārt vēsturnieks Guntis Zemītis stāstīs par Sateseles pili un pilsnovadu.

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Arheoloģijas departamenta galvenā glabātāja Alise Gunnarssone piedāvās uzzināt vairāk par lībiešu diētu, Nacionālā botāniskā dārza Dendrofloras nodaļas vadītājs Andrejs Svilāns vēstīs par mežābeli dabā un kultūrā, bet Turaidas muzejrezervāta Izglītojošā darba un komunikācijas nodaļas vadītāja Gunta Zaķīte pastāstīs par muzeja aktualitātēm.

Pēcpusdienā Turaidas muzejrezervāta Izglītojošā darba un komunikācijas nodaļas pasākumu organizatore Sandra Ķirule sniegs ziņojumu "Turaidas pilij 810", Ideju un inovāciju institūta dibinātāja Elīna Miķelsone piedāvās ideju fitnesu pārsteidzoša piedāvājuma radīšanai, savukārt biškopis, biškopības kooperatīvās saimniecības "Siguldas medus" valdes priekšsēdētājs Ainārs Mitrofanovs iepazīstinās ar dabas daudzveidību no bišu stropa, kā arī piedāvās degustāciju.

Pēc ziņojumiem gaidāmas ekskursijas: ekspozīcijā "Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis" - vadīs Edgars Ceske; Turaidas pilī - vadīs Jolanta Dukaļska un Anete Jenča; Turaidas mežaparkā un Lībiešu takā - vadīs Ija Kivlina.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.