Menu
 

Programmā "Latvijas skolas soma" 18 projektiem sadala 80 000 eiro

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) skolēniem paredzētās kultūrizglītības programmas "Latvijas skolas soma" satura papildināšanai 18 projektiem nolēmis sadalīt 79 984 eiro, informēja VKKF pārstāvji.

Iecerēts, ka atbalstītie projekti izglītos jauniešus "par pasauli ar dejas, cirka, kino, teātra, mūzikas, vizuālās mākslas, kultūras mantojuma un literatūras nozarēm raksturīgiem mākslinieciskās izpausmes līdzekļiem". Šogad tikusi iesniegta virkne projektu starpdisciplināru kultūras norišu veidošanai.

Konkursā atbalstīti projekti, kuru pieteikumi pārliecināja, ka rezultātā radītā norise būs gan ar skaidru saturisko vēstījumu, gan aktualitāti un atbilstību izvēlētajam auditorijas vecumam. Tāpat vērā tika ņemta norises veidotāju profesionālā pieredze un spēja nodrošināt norisi skolēniem regulāri, pauž VKKF.

Konkursā atbalstīta biedrības "Party" veidotās dejas izrādes "3D par telefoniem" atjaunošana ar jaunu dejotāju sastāvu, "Dirty Deal Teatro" teātra un dejas izrāde "3. vieta" un horeogrāfa Edvarda Kurmiņa dejas priekšnesuma "Es pamēģināšu" tapšana. Formātā, kas pielāgots izrādīšanai skolās, tiks pārtaisīta horeogrāfu Krišjāņa Santa un Ērika Eriksona dejas izrāde "Vērpete", kas 2015.gadā saņēmusi "Spēlmaņu nakts" balvu par gada sasniegumu laikmetīgajā dejā.

Rīgas Stradiņa universitātes Anatomijas muzejā biedrība "Musica Humana" par piešķirto finansējumu veidos starpnozaru projektu - poētisku koncertlekciju ar dejas elementiem "Danse Macabre", kurā reflektēs par veselību un slimību, dzīvi un nāvi kā neatņemamu mūsu ikdienas sastāvdaļu, kas atspoguļojas arī dažādās mākslas formās.

Programmas "Latvijas skolas soma" saturu papildinās Rīgas cirka izrāde "Ģeometriskā žonglēšana", savukārt režisors Jānis Znotiņš sadarbībā ar Anci Muižnieci un Liepājas teātra jaunajiem aktieriem Liepājas teātrī iestudēs izrādi "Mīlestības vārdā". Tāpat atbalstīto projektu vidū ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra muzikālais stāsts "Japānas pasaka" un SIA "Versijas" koncertlekcija "Mocarts. Figaro kāzas".

Tiks veidotas arī jaunas muzejpedagoģiskās nodarbības. Latvijas Nacionālais vēstures muzejs aicinās iepazīt atkal atvērto ekspozīciju Rīgas pilī, Ainažu Ugunsdzēsības muzejā iecerēta nodarbība "Ugunsvīru piedzīvojumu stacija", Latvijas Nacionālais mākslas muzejs veidos nodarbības "Vārdiem ir nozīme" un "Krāsu treniņš muzejā". Rundāles pils muzejs skolēniem piedāvās iepazīt senās flīzes muzeja interjerā un Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā taps interaktīva nodarbība "Rotko stāsts".

Latvijas Mākslinieku savienība (LMS) aicinās skolēnus iepazīt LMS muzeja grafikas darbnīcu, savukārt biedrība "ISSP" turpinās veidot jaunas nodarbības sērijā "Laikmetīgā fotogrāfija un es". Bet studija "Atom Art" ļaus ielūkoties procesā, kā literārs darbs top par animācijas filmu.

Konkursam kopumā tika iesniegti 84 projektu pieteikumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.