Menu
 

Aicina uz Bibliotēku nedēļas pasākumiem Siguldas novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

No 22. līdz 27. aprīlim Latvijā norisināsies ikgadējā Bibliotēku nedēļa, kas šogad noritēs cikla “Latviešu grāmatai 500” zīmē ar aktivitāšu tēmu “Bibliotēkas un lasīšana”. Bibliotēku nedēļas laikā Siguldas novada bibliotēkas ikvienu aicina uz pasākumiem un izstādēm, informēja novada pašvaldībā.

Siguldas novada bibliotēkās lasītāji līdz 20. aprīlim aicināti iesaistīties Bibliotēku nedēļas aktivitātē “Selfijs ar grāmatu”; šī aktivitāte veicina lasītprieku, rosina dalīties ar grāmatu, ko šobrīd lasa, parādīt fotogrāfijās lasīšanas ieradumus, kā arī dod iespēju paust atziņu, ko katram dod lasīšana, dalīties ar grāmatās gūtajām atziņām.

Fotogrāfijas un atziņas var iesūtīt Siguldas novada bibliotēkā, rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai bibliotēku sociālajos kontos ar tēmturi #selfijsargrāmatu. No iesūtītajiem darbiem Bibliotēku nedēļas laikā no 22. līdz 27. aprīlim bibliotēkas veidos foto kolāžas savās kopienās.

Siguldas novada bibliotēkā jau šobrīd skatāma izstāde par bibliotēku un lasīšanu Siguldā.

23.aprīlī plkst. 10.00 Mores bibliotēka aicina uz tikšanos ar mākslinieci, ilustratori Agiju Staku un radošo darbnīcu kopā ar mākslinieci “Uzzīmē savu grāmatas vāku vai ilustrāciju”. Līdz 30. aprīlim Mores bibliotēkā skatāma mākslinieces Agijas Stakas darbu izstāde “Ilustrācijas”.

No 22. līdz 30.aprīlim Inčukalna bibliotēka aicina uz izzinošu izstādi sadarbībā ar Inčukalna māksliniekiem “Grāmatai būt”.

No 22. līdz 26. aprīlim:

Krimuldas bibliotēka aicina iesaistīties aktivitātē “Esi aizrautīgs grāmatu lasītājs?”. Krimuldas bibliotēka piedāvā iespēju pārbaudīt lasītājiem savas zināšanas, vai spēj atpazīt populārākās latviešu un ārzemju grāmatas pēc teksta fragmentiem. Zinošākais lasītājs Bibliotēku nedēļas izskaņā tiks pie pārsteiguma balvas;

Siguldas pagasta bibliotēka aicina iesaistīties aktivitātē “Domā, dari, risini”, kurā interesentus sagaidīs dažādi uzdevumi, krustvārdu mīklas par grāmatām, nosaukumiem, sižetiem. Būs iespēja aplūkot Maijas Druvas fotoizstādi ”Daba. Miers. Ūdens”

25.aprīlī plkst. 17.00 Siguldas novada bibliotēka aicina uz pasākumu “Laiks lasīšanai”, kura īpašais viesis – aktieris Kaspars Znotiņš. Sarunu ar viesi vadīs Anšlava Eglīša ekspozīcijas vadītāja Sintija Kostjukoviča. Pasākuma pirmajā daļā norisināsies nominācijas “Gada lasītājs” apbalvošana, kurā bibliotēka atskatīsies uz iepriekšējo gadu un godinās savus aktīvākos lasītājus un sadarbības partnerus. 

Plkst. 17.30 pasākuma otrajā daļā notiks saruna ar Kasparu Znotiņu. Kā zināms, Jaunā Rīgas teātra aktiera Kaspara Znotiņa lomu galerijai pievienojies dīkdienis Arnītis no jaunās spēlfilmas “Pansija pilī”, kuras pamatā Anšlava Eglīša atmiņu romāns ar tādu pašu nosaukumu. K. Znotiņam bijusi tā izdevība iedzīvoties arī paša Anšlava Eglīša tēlā. Iestudējumu “Anšlavs un Veronika”, kurā K. Znotiņš tēloja rakstnieku, veidoja Sanfrancisko Jaunais teātris pēc 2022. gada Dziesmu un deju svētku ASV rīkotāju pasūtījuma.

26.aprīlī plkst. 12.00 Siguldas novada bibliotēkā pusaudži aicināti uz sarunām ar rakstnieci Luīzi Pastori par pusaudžu tēmām un grāmatu “Šis ir mans seriāls”.

27.aprīlī plkst. 12.00 Inciema tornī (Anšlava Eglīša iela 5) Inciema bibliotēka aicina uz tikšanos ar rakstnieci Ilzi Aizsilu.

Līdz 8. maijam Siguldas novada bibliotēkā skatāma mākslas studijas “Art Studio Peahen” gleznošanas grupas izstāde “Plaukums”.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.