Menu
 

Siguldā un Ādažos viesosies "Māsa Kerija"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Siguldā un Ādažos viesosies "Māsa Kerija" Foto - publicitātes

Raimonda Paula un Jāņa Petera skaistākais kopdarbs “Māsa Kerija”, kas šogad atzīmē 40 gadu jubileju, kopš pirmās tikšanās ar skatītājiem, režisora Valda Lūriņa un horeogrāfa Alberta Kivlenieka tandēmā pārtapusi jaunā iestudējumā, kurā noteicošā būs mūzikas un dejas valodas sintēze.

Ar Kristīnu Zaharovu, Rihardu Leperu un Normundu Rutuli galvenajās lomās jau 16.februārī mūzikas un dejas izrāde “Māsa Kerija” piedzīvos pirmizrādi kultūras centrā “Siguldas devons”, bet 22.februārī būs skatāma Ādažu kultūras centrā.

Pēc Teodora Dreizera romāna motīviem veidotais stāsts par jaunu meiteni, kas dodas uz lielpilsētu ar sapni kļūt par aktrisi, aktualitāti nav zaudējis arī mūsdienās, uzskata iestudējma veidotāji. Savulaik piedzīvojis vairākus jauniestudējumus uz skatuves, skaņu platē un videofilmā, tas joprojām aizkustina ikviena klausītāja sirdi Maestro radītajā izcili skaistajā mūzikā.

Pats Pauls kautrīgi atzīst, ka tas ir viens no viņa mūža labākajiem darbiem, bet Jānis Peters, atceroties gatavošanos 1979. gada pirmizrādei Operetes teātrī, sacījis: "Pauls toreiz dzīvoja tikai šai jaunajai mīlestībai – nabaga amerikāņu meitenei, kurai būs vēlāk lemts kļūt par zvaigzni. Varbūt viņš ar šo darbu aizrāvās tādēļ, ka juta kādas paralēles savai dzīvei...”

“Šī vienmēr ir aktuāla tēma. Vienmēr nāks jauni mākslinieki, kuri piedzīvos skaudro dzīves realitāti. Kerija ir skatuves cilvēks, un šī problēma skar katru radošu cilvēku – ko darīt ar dzīvi un kā iemīlēt tos, kas Tevi nomētā ar akmeņiem,” par iecerēto stāsta režisors Valdis Lūriņš. Atšķirībā no iepriekšējiem iestudējumiem, šoreiz lielākā nozīme būšot Jāņa Petera piedāvātajam dzīves karnevālam. Un šo karnevālu kopā ar solistiem izspēlēs desmit dejotāji Kivlenieka skatuviskajā zīmējumā un brīnišķīgajā Paula mūzikā.

Pirmizrādei 16.februārī kultūras centrā “Siguldas devons” sekos izrādes Ogrē(17.II), Ādažu kultūras centrā (22.II), Liepājā (23.II), Cēsīs (24.II), Valmierā (1.III), Jelgavā (2.III), Rīgā, VEF Kultūras pilī (3.III), Alūksnē (9.III), Rēzeknē (10.III), Krustpilī (16.III) un Madonā (17.III).  Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.