Menu
 

Māksliniekiem iespēja pieteikt darbus glezniecības konkursizstādei Jūrmalā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Madara Neikena. "Zandvoort". 2015. Madara Neikena. "Zandvoort". 2015. Foto: www.jurmala.lv

No jūlija vidus līdz septembrim Jūrmalā notiks 2. starptautiskā jūras tematikai veltītā biennāle “Marīna 2019”, kas fokusēta uz jūras tematikas atspoguļojumu vizuālajā mākslā gan tradicionālā žanra izpratnē, gan laikmetīgās mākslas rakursā, pievēršot uzmanību tēmas sociāli kritiskajam un izglītojošajam aspektam.

Biennāles 2019. gada identitāte ir vētra. Vētra kā dabas stihija, kā kustība, kas izaug no klusuma, vētra kā varens apbrīnojams spēks, kas iegriežas, izlādējas, izdzīvo un atkal pārtop klusumā, informē Jūrmalas pilsētas muzeja ekspozīciju un izstāžu kuratore Guna Kalnača.

Mākslinieki, smeļoties iedvesmu jūras noskaņu daudzveidībā un mainībā, aicināti piedalīties biennāles centrālajā notikumā – glezniecības konkursizstādē Jūrmalas pilsētas muzejā. Darbus konkursizstādei var pieteikt līdz šī gada 15. aprīlim. Darbi tiks vērtēti divās kategorijās: profesionāli mākslinieki – galvenā balva 1000 eiro (pēc nodokļu nomaksas) un mākslas studenti – balva 500 eiro (pēc nodokļu nomaksas) un iespēja rīkot personālizstādi Jūrmalas pilsētas muzejā. Plašāka informācija pieejama šeit.

Biennāles “Marīna 2019” laikā no jūlija vidus līdz pat septembrim pilsētas muzejos, izstāžu zālēs un galerijās būs skatāmas glezniecības, laikmetīgās mākslas izstādes, plaši pārstāvēta būs fotogrāfija, notiks meistarklases un nodarbības ģimenēm, stāsta izstāžu kuratore. Biennāli organizē Jūrmalas pilsētas muzejs ar pilsētas domes atbalstu un sadarbības partneriem.

2017. gada konkursizstādē piedalījās 70 mākslinieki no 10 valstīm ar vairāk nekā 100 darbiem. Žūrija profesionālu mākslinieku kategorijā balvu piešķīra jaunajai gleznotājai Madarai Neikenai, bet kategorijā “Mākslas students” tika apbalvota Anete Kalniņa, viņa arī izmantoja konkursa piedāvāto iespēju sarīkot muzejā savu personālizstādi, kura notika 2018. gada vasarā.

Jūras tematikai veltīto izstāžu pirmsākumi meklējami 2006. gadā, kad gandrīz četrdesmit mākslinieki no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Latvijas Jūrmalas pilsētas muzejā aizsāka šobrīd mākslinieku un skatītāju vidū tik populāro jūras tematikai veltīto izstāžu tradīciju. 2017. gads iezīmēja jaunu pavērsienu, kad, sadarbojoties Jūrmalas muzejiem, izstāžu zālēm, privātām galerijām un biedrībām, izstādes paplašināja robežas un pārtapa par 1. starptautisko jūras tematikai veltīto biennāli “Marīna 2017”, skatītājiem piedāvājot dažādu mākslas žanru izstādes visā pilsētā, vēsta G. Kalnača.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.