Menu
 

Pianists Georgijs Osokins aicina uz Valentīndienas koncertu Jūrmalā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Pianists Georgijs Osokins aicina uz Valentīndienas koncertu Jūrmalā Foto: Jānis Romanovskis

14. februārī plkst. 19.30 Dzintaru koncertzālē Jūrmalā uz romantisku klaviermūzikas solokoncertu ciklā “Dzimuši Latvijā” aicina starptautisko konkursu laureāts, jaunākais Osokinu dinastijas pianists, talantīgais Georgijs Osokins.

Soloprogrammā, kas izskanēs romantikas apvītajā Valentīndienā, G. Osokins pie klausītājiem dosies ar klaviermūziku, kurā neapolietis Domeniko Skarlati atklāj elegantu skaistumu starp baroku un klasicismu, Sergejs Rahmaņinovs ar vīrišķīgu romantiķa roku ved pa bezgalīgu melodiju plašumiem, Arvo Perts skaņdarbā “Für Alina” pirmo reizi ieskandina tintinnabuli stilu, kas viņam vēlāk atnesa pasaules slavu. Un, protams, dvēseles un klavieru taustiņu aristokrāts Frideriks Šopēns, kura mūzikas interpretācija jau kļuvusi par Georgija programmu neatņemamu piedzīvojumu.

“Georgijs Osokins sevis radītajā mūzikas telpā aicina ar dziļumu, nopietnu pieeju mākslai un interpretācijām ar patiesīguma svaru. Viņam piemīt rets F. Šopēna mūzikas interpreta talants,” saka slavenais pianists un pedagogs Sergejs Babajans. Savukārt leģendārais krievu pianists Dmitrijs Baškirovs teicis: “Šis jaunais mūziķis ir ārkārtīgi talantīgs.”

2019. gada sākumā mūziķis plānojis izdot jaunu tvartu, kas būs veltīts Sergeja Rahmaņinova mūzikai. Šajā gadā Georgijam Osokinam gaidāma koncerttūre Āzijā un ASV ar Gidonu Krēmeru, Giedri Dirvanauskaiti (Giedrė Dirvanauskaitė) un "Kremerata Baltica”, kā arī debija prestižajā Rūras klavieru festivālā Vācijā un Friburgas/Bernes klavieru sērijās.

Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.