Menu
 

10 interesanti fakti, ko nezināji par filmu "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" Apriņķis.lv

  • Autors:  publicitātes
10 interesanti fakti, ko nezināji par filmu "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" Foto, ilustrācijas - publicitātes

Neparasta draudzība un ticība brīnumiem, slepens plāns un pakaļdzīšanās, mazo drosme, kad lielajiem vienalga – to visu skatītāji var piedzīvot  Edmunda Jansona animācijas filmā “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi”. Filmas veidotāji aicina iepazīties ar 10 interesantiem faktiem par filmas tapšanu, tās varoņiem un iedvesmas avotiem.

1.Filmā dzirdamo skanīgo sveicienu “ČAU VAU!” izdomāja aktieris Andris Keišs balss ieraksta laikā.

2.Filmas statisti “nozīmēti” no reāliem cilvēkiem – tipāžiem, kurus māksliniece Elīna Brasliņa pamanījusi, pētot Maskavas forštati “Google Streetview”.

3.Režisors Edmunds Jansons filmā iekļāvis mīmus kā atsauci uz romantiskajiem Kultūras akadēmijas studentiem, kā arī Kustību teātri, kas ilgu laiku atradās Maskavas ielā.

4.Filmas māksliniece Elīna Brasliņa filmā iedzīvinājusi rakstnieci Luīzi Pastori, grāmatas ”Maskačkas stāsts” autori, kuras izdomātajos notikumos balstīta filma. Luīze Pastore filmā dzer kafiju Runājošo suņu kafejnīcā.

5.Režisors Edmunds Jansons un aktieris Andris Keišs, kas ierunājis suņa Bosa lomu, parādās Rauša telefona kontaktu sarakstā.

6.Sākotnējā filmas versijā Jēkabs ar tēti ceļu uz Maskačku mēroja pa citādu maršrutu, kadrā parādoties citām Rīgas vietām, piemēram, Latvijas Nacionālajai operai.

7.Latvijā pavisam ir 194 Sniedzes. Viena no tām – mūziķe Sniedze Prauliņa – animācijas filmā ”Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” iedziedājusi runājošā suņa Sniedzes lomu.

8.Filmā redzamas vairākas reālas Maskavas forštates lokācijas: Daugavpils ielas 7. tramvaja pietura, Maskavas dārzs, Miera dārzs, Mimmi mājas ieeja Maskavas ielā 137, Salu tilta pazemes pāreja, Rīgas Svētā Erceņģeļa Mihaila baznīca un Zinātņu akadēmija.

9.Mimmi balsi ieskaņojusi Nora Džumā, kura ierunājusi arī Bizi studijas “Atom Art” filmā “Bize un Neguļa” un Zeķīti īsfilmu ciklā “Lupatiņi”.

10.Jēkaba pazudusī zeķe, ko Mimmi atrod sava tēta Ērgļa pirātu zupā, ir patiess notikums no Luīzes Pastores tēta dzīves.

Edmunda Jansona animācijas filma “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” turpina priecēt skatītājus Rīgā un teju 100 kinoteātros un kino izrādīšanas punktos visā Latvijā. Nākamnedēļ Pierīgā filmu demonstrēs 20.februārī Inčukalna tautas namā, 23.februārī Katlakalna tautas namā un Babītes novada “Vietvalžos”, kā arī 24.februārī Baložu pilsētas kultūras namā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.