Menu
 

Foto: Pauls, Busulis, Kaupers un citas zvaigznes cikla "Kino un teātra mūzika" pirmajā koncertā Dzintaros

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Pauls Zvirbulis Foto – Pauls Zvirbulis

Dzintaru koncertzālē izskanējis cikla “Kino un teātra mūzika” pirmais koncerts, uz kuru klausītājus aicināja Latvijas Nacionālā teātra izpilddirektors Ojārs Rubenis. Kopā ar Maestro Raimondu Paulu bija iespēja tikties ar dziedātājiem Intaru Busuli, Renāru Kauperu, Dināru Rudāni, režisoriem Jāni Streiču un Annu Viduleju, kā arī aktieriem Lilitu Ozoliņu, Mariju Bērziņu un Mārci Maņjakovu.

Viņi kopīgi devās pastaigā pa atmiņu takām, ielūkojoties tādās kinofilmās, kā “Teātris”, “Ilgais ceļš kāpās”, “Vella kalpi”, “Likteņdzirnas”, “Homo Novus”, “Klāvs – Mārtiņa dēls” un daudzām citām, pavēstīja Dzintaru koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Koncertu cikla “Kino un teātra mūzika” vadītājs O. Rubenis šos koncertus iecerējis kā sirsnīgu sarunu ar populāriem un tauta iemīļotiem komponistiem, kinofilmu aktieriem, mūziķiem un dziedātājiem.

“Kino un teātra mūzika, manuprāt, ir neatņemama sastāvdaļa emocionāli precīzai iedarbībai uz skatītāju. Bieži vien, skatoties stāstu, mēs to pat nepamanām. Un tomēr uz mirkli iedomāsimies, ka skaņu partitūras nav... Latvijā šai mūzikai ir bagātas tradīcijas, sākot no vecmeistara Jāņa Ivanova un Marģera Zariņa līdz jaunajiem skaņražiem. Un, protams, Raimonds Pauls, kurš radījis simtiem melodiju kino un teātrim, un nereti tieši viņa mūzika ir konkrētā darba vizītkarte. Tāpēc jauno ciklu Dzintaru koncertzālē aizsāksim ar Maestro mūziku,” uzsver jaunā koncertu cikla “Kino un teātra mūzika” vadītājs O. Rubenis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.