Menu
 

Festivāla "Nāc līdzās!" Vidzemes atlases koncerts pirmo reizi notiks Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Jelgavā jau izskanējis festivāla "Nāc līdzās!" Zemgales reģionālās atlases koncerts. Foto: www.naclidzas.lv Jelgavā jau izskanējis festivāla "Nāc līdzās!" Zemgales reģionālās atlases koncerts. Foto: www.naclidzas.lv

19. martā kultūras centrā “Siguldas devons” pirmo reizi notiks integratīvā mākslas festivāla “Nāc līdzās!” Vidzemes reģionālās atlases koncerts “Nāc līdzās Vidzemē!”. Norises vieta no Valmieras ir nomainīta uz Siguldu, jo “Siguldas devons” pēc rekonstrukcijas ir pieejams cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

“Fonds “Nāc līdzās!” kā organizators ir gandarīts, ka Latvijas kultūrtelpā nākusi klāt kultūras aktivitāšu norises vieta, kuru bez problēmām var apmeklēt personas ar kustību traucējumiem,” saka fonda vadītāja Sarma Freiberga, kura ir arī integratīvā mākslas festivāla “Nāc līdzās!” dibinātāja un veidotāja 23 gadu garumā.

Plānots, ka reģionālais koncerts būs īpaši apmeklēts, jo Siguldā ieradīsies dalībnieki pat no Madonas un Lubānas valsts sociālās aprūpes centra. Uzstāsies arī dalībnieki no Valmieras Gaujas krasta vidusskolas – deju grupa “Mazās bitītes” –, Rīgas 5. internātpamatskolas Slāvu un Mežaparka filiāles, Sveķu, Pamūšas un Gaismas speciālās internātpamatskolas, Cēsu internātpamatskolas, Latvijas Neredzīgo biedrības duets, tāpat piedalīsies dalībnieki no Rīgas dienas aprūpes centra “Cerību tilts”, biedrības “Mēs saviem bērniem”, Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra struktūrvienības “Imanta”, Rīgas 66. speciālās skolas, Siguldas biedrības “Cerību spārni” un vairāki individuālie dalībnieki. Kopumā uzstāsies ap 180 bērnu, jauniešu un pieaugušo ar īpašām vajadzībām. Ar viņiem kopā būs Siguldas deju grupa “A-Zarts” un novada vokālā grupa “Zibsnis”, vēsta fonda vadītāja.

“Es kā festivāla “Nāc līdzās!” veidotāja šogad atļāvos festivālam piešķirt izaicinošu moto – “Latvija pēc 100”. Dalībnieki var fantazēt, kāda būs Latvija pēc 100 gadiem. Ceru, ka šis moto dalībniekiem patīk,” stāsta S. Freiberga.

Reģionālo koncertu, pateicoties Siguldas pilsētas atbalstam, ir iespējams apmeklēt ikvienam, jo tas ir bez ieejas maksas. Koncertu aicināti apmeklēt Siguldas skolu audzēkņi, kam šī ir lieliska iespēja iepazīt citādo uz skatuves, norāda fonda vadītāja.

Koncertu vēros žūrijas komisija – fonda “Nāc līdzās!” valdes priekšsēdētāja un festivāla “Nāc līdzās!” direktore Sarma Freiberga, mūziķe, vokālā pedagoģe un Siguldas mākslu skolas projektu vadītāja Elīna Gruzniņa un aktrise, režisore un pedagoģe Ārija Liepiņa-Stūrniece. Labākie priekšnesumi tiks izvirzīti uz festivāla noslēguma lielkoncertu, kas notiks 7. maijā VEF Kultūras pilī Rīgā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.