Menu
 

Filma "Lote un pazudušie pūķi" ceļo pa pasaules kinofestivāliem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Trešā pilnmetrāžas animācijas filma par suņumeiteni Loti "Lote un pazudušie pūķi" pasaules pirmizrādi piedzīvoja šā gada februārī prestižajā Berlīnes kino festivālā, kur tā bija iekļauta "Generation" konkursā. No 1. līdz 6. aprīlim filmu izrāda Stokholmas starptautiskajā kino festivālā "Juniors", kura programmā iekļautas bērniem un jauniešiem veidotās filmas.

Nākamais kino festivāls, kurā izrādīts Janno Poldmas un Heiki Ernitsa režisēto filmu, notiks Līdsā, Lielbritānijā, no 8. līdz 22. aprīlim, un šogad tas atzīmē jau 20. gadadienu. 11. un 12. maijā norisināsies "Little Big Films" festivāls Hamburgā, Vācijā, kura programmā arī iekļauta jaunākā Lotes filma, bet ar to Lotes ceļi neapstāsies – jau zināms, ka vasarā filma dosies uz Honkongu, informē filmas pārstāve Zane Dzene.

Jaunākajā filmā par suņumeitenes Lotes piedzīvojumiem Izgudrotāju ciematā ierodas divi zinātnieki – Kārlis Jenots un Viktors Vīķis. Viņi ir nolēmuši piedalīties sacensībās, kuru dalībniekiem jāsavāc pēc iespējas vairāk tautasdziesmu. Abu vislielākais sapnis ir ierakstīt, kā dzied mītiskais ugunsspļāvējs pūķis. Par to padzirdējušas, Lote un viņas mazā māsiņa Rozīte auj kājas, un piedzīvojumi var sākties.

Sadarbībā ar "Kinopunktu" filmu var noskatīties visā Latvijā. Filmu demonstrēs 4. aprīlī Ērgļos, 5. aprīlī – Cesvainē, Jumpravā, Inčukalnā un Preiļos, 6. aprīlī filmu "Lote un pazudušie pūķi" varēs noskatīties Rūjienā, Vilcē un Jaunpiebalgā, savukārt 7. aprīlī – Taurenē, Vidrižos un Asarē. Lotes ceļojums turpināsies – filmu izrādīs vairāk nekā 80 vietās, vēsta Z. Dzene.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.