Menu
 

Festivālā "Liepājas vasara" skanēs septiņi izcili koncerti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Agnese Egliņa. Foto - publicitātes Agnese Egliņa. Foto - publicitātes

Šogad festivāls “Liepājas vasara” ar septiņiem koncertiem Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” norisināsies no 27. jūlija līdz 23. augustam, piedāvājot septiņus dažādu žanru koncertus.

27.jūlijā festivāla atklāšanas koncertā Liepājas Simfoniskais orķestris galvenā diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā atskaņos leģendāras roka balādes. Koncertā piedalīsies latviešu dziedātāji Daumants Kalniņš un Atis Ieviņš, kā arī Latvijā labi zināmais lietuviešu rokdziedātājs Jeronims Miļus.

Savukārt 9.augustā diriģenta Andra Veismaņa vadībā Liepājas Simfoniskais orķestris koncertēs kopā arī ar arfisti Dārtu Tisenkopfu un šā gada “Lielās mūzikas balvas” ieguvēju – klarnetisti Annu Gāgani (att.).

2.augustā kamermūzikas koncertā uzstāsies Latvijas Nacionālās operas un Nirnbergas valsts Teātra operas studijas soliste, liepājniece Margarita Vilsone (att.) un Vācijā rezidējošais brazīliešu pianists Marselu Amarals. 17.augustā “Lielajā dzintarā” ar solokoncertu viesosies enerģiskā un atraktīvā pianiste Agnese Egliņa, bet 14.augustā šeit skanēs aizraujoša kamermūzika čellista Ivara Bezprozvanova un pianista Riharda Plešanova izpildījumā, ko papildinās muzikologa Oresta Silabrieža stāstījums. 7.augustā populārās mūzikas cienītājiem festivāls piedāvā grupas “Willow Farm” 25 gadu jubilejas koncertu kamerzāles formātā.

Festivāls “Liepājas vasara” arī šogad tradicionāli noslēgsies sadarbībā ar Garīgās mūzikas festivālu: 23.augustā Liepājas Simfoniskā orķestra un kora “Latvija” izpildījumā skanēs Imanta Kalniņa Sestā simfonija un Morisa Diruflē Rekviēms.

Atgādinām, ka festivāls “Liepājas vasara”, ko ik gadu organizē Liepājas Simfoniskais orķestris, ir leģendārā vasaras simfoniskās mūzikas cikla “Liepājas vasara” garīgais mantinieks un turpinājums. Gadu desmitiem Liepājā, Jūras parka brīvdabas estrādē siltajās vasaras dienās liepājnieki un kūrviesi ar visām ģimenēm varēja baudīt simfoniskās mūzikas koncertus, pateicoties Kurzemes hercogam Pēterim Bīronam, kurš tālajā 1783.gadā aizsāka šo iniciatīvu.

Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” tīklā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.