Menu
 

Rīgas Operas festivālā šogad piedāvās četrus operas iestudējumus un gala koncertu

  • Autors:  LETA
Foto, video - opera.lv Foto, video - opera.lv

No trešdiena, 5.jūnija, līdz 16.jūnijam ikgadējā Rīgas Operas festivāla programmā būs skatāmi jaunākie operu iestudējumi "Burvestība. Pajaci", "Karmelīšu dialogi", "Klīstošais holandietis" un "Dons Paskvāle", bet festivāls noslēgsies ar koncertu, informēja Latvijas Nacionālās operas pārstāve Irbe Treile.

Viņa norādīja, ka Italo Montemeci opera "Burvestība" būs skatāma 5.jūnijā, bet 14.jūnijā piedāvās Rudžero Leonkavallo operas "Pajaci" uzvedumu. Abu uzvedumu pirmizrāde Jāņa Liepiņa muzikālajā vadībā un Aika Karapetjana režijā notika 21.februārī.

Operā "Burvestība" galvenās lomas interpretēs Valdis Jansons, Sonora Vaice, Dana Bramane, Iraklijs Kahidze un Andris Ludvigs, savukārt "Pajaci" dziedās Georgs Onjani, Sergejs Poļakovs, Dana Bramane, Tatjana Trenogina un Armands Siliņš. Pie diriģenta pults stāsies Jānis Liepiņš.

Tikmēr 7.jūnijā un 15.jūnijā notiks Fransisa Pulenka operas "Karmelīšu dialogi" izrādes. Šis iestudējums Mārtiņa Ozoliņa muzikālajā vadībā un franču režisora Vensāna Busāra režijā pirmizrādi piedzīvoja 24.maijā. Blānšas lomu 7.jūnijā atveidos Vida Miknevičūte, bet 15.jūnijā - Perīna Madefa.

Riharda Vāgnera operas "Klīstošais holandietis" izrādes notiks 8.jūnijā un 12. jūnijā. Ar šo iestudējumu Mārtiņa Ozoliņa muzikālajā vadībā un Viestura Kairiša režijā Nacionālā opera sāka trupas simtgades atzīmēšanu 2018.gada 28.septembrī. Holandieša lomā būs Olivers Cvargs un Egils Siliņš, Zenta - Līne Karlsona un Vida Miknevičūte, Ēriks - Korbijs Velčs, bet Dālands - Krišjānis Norvelis.

Festivāla skatītāji Gaetāno Doniceti operas "Dons Paskvāle" izrādes varēs vērot 6.jūnijā un 13.jūnijā. Norīnas lomu interpretēs Jūlija Vasiļjeva, Ernesto lomā Tansels Akzeibeks, titullomā - 6.jūnijā būs Krišjānis Norvelis, bet 13.jūnijā - Rihards Mačanovskis. Pie diriģenta pults būs Mārtiņš Ozoliņš. Komiskās operas meistardarbu iestudējis itāļu režisors Džordžo Barberio Korseti.

Treile informēja, ka festivāls un visa 2018./2019.gada sezona noslēgsies ar gala koncertu, kurā opermūzikas "pērles" diriģentu Mārtiņa Ozoliņa un Jāņa Liepiņa vadībā interpretēs Inga Kalna, Maija Kovaļevska, Kristīne Zadovska, Perīna Madefa, Sonora Vaice, Ramona Zaharija, Jānis Apeinis, Andreass Bauers Kanabass, Valdis Jansons, Egils Siliņš, Bogdans Baču un citi.

Kā norādīja Treile, Rīgas Operas festivāls ir pirmais šāda mēroga un ieceres festivāls Ziemeļeiropā, kas vairāk nekā 20 gadu laikā ir kļuvis par tradīciju. Festivāls ir dibināts 1998.gadā, un tas ik vasaru noslēdz Latvijas Nacionālās operas sezonu ar aizvadītā muzikālā gada spilgtākajiem notikumiem.

Biļetes uz festivālu var iegādāties operas un "Biļešu paradīzes" kasēs.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.