Menu
 

Foto: Līgo parkā skan vairāk nekā 200 akordeonu Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Apriņķis.lv Foto - Apriņķis.lv

Otro reizi Līgo parkā izskanējis Stopiņu novada domes, Ulbrokas Mūzikas un mākslas skolas un Ulbrokas kultūras nama rīkotais Latvijā vienīgais akordeona ansambļu un orķestru lielkoncertu “Svinam Latviju”.

Lielkoncertā piedalījās 220 akordeona spēlētāji no Auces, Babītes, Baldones, Bēnes, Daugavpils, Dobeles, Ikšķiles, Inčukalna, Jelgavas, Jūrmalas, Kandavas, Ķekavas, Limbažiem, Līvāniem, Madonas, Olaines, Ozolniekiem, Preiļiem, Rēzeknes, Rīgas, Salaspils, Saulkrastiem, Špoģiem, Tukuma, Ulbrokas, Viļņas un Tartu.

Akordeona ansambļu un orķestru lielkoncerts ir unikāls, jo līdz šim nav notikuši tik vērienīgi akordeonistu kopmuzicēšanas koncerti, kas apvienotu kopā tik dažādus akordeonistus no visas Latvijas un kaimiņvalstīm – Lietuvas un Igaunijas, saliedējot dažādas paaudzes un tautības. Koncerta repertuārs izvēlēts ar domu stiprināt piederības sajūtu savai zemei, mīlestību uz savu valsti un paaudžu vienotību.

Pirmo reizi akordeonistu ansambļu un orķestru kopmuzicēšanas lielkoncerts notika 2018. gada 16. jūnijā, kad tika svinēta Latvijas valsts simtgade un Līgo parka trīsdesmit gadi. Tas bija pirmais šāda mēroga koncerts Latvijā, kad vienkopus uz Līgo parka estrādes skatuves muzicēja 118 dažādu vecumu akordeonisti. Koncertam bija izcilas atsauksmes un panākumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.