Menu
 

3.Starptautisko operetes festivālu Ikšķilē atklās Kristīnes Prauliņas, Rīgas Gospelkora un Raimonda Ozola koncerts

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

3.Starptautiskais operetes festivāls tiks atklāts ar ieskaņas koncertu “Es vēlreiz teikšu, priecājieties!” piektdien, 12. jūlijā, plkst. 19.00 Ikšķiles evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Tajā ar skaistāko mūziku no latviešu un pasaules klasikas zelta fonda un gospelmūziku uzstāsies Kristīne Prauliņa, Rīgas Gospelkoris, Raimonds Ozols, Operetes teātra jaunās balsis un Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Koncertprogrammas “Es vēlreiz teikšu, priecājieties!” galvenais vadmotīvs ir prieks, kas spēj garīgi uzlādēt, lai akumulētu enerģiju un iepriecinātu tos, ko sastopam savā dzīves ceļā. Koncerta apmeklētāju sirdis ielīksmos Rīgas Gospelkoris ar Kristīni Prauliņu, Operetes teātra jaunās balsis – Rūta Martinova (soprāns), Elīna Avotiņa (mecosoprāns), Dainis Kalnačs (tenors), kā arī pieredzes bagāti mākslinieki – vijolnieks Raimonds Ozols un jau tradicionāli – atklāšanas koncertā pie klavierēm – pianiste Agija Ozoliņa-Kozlovska. Skanēs Jāņa Mediņa, Emīla Dārziņa, Žila Masnē, Johana Sebastiana Baha, afroamerikāņu autoru skaņdarbi u.c. mūzika.

Kristīne Prauliņa uzskata, ka gospelmūzika ir ticības, degsmes un dvēseliskās izjūtas izpausmes mūzika. “Mēs ar Rīgas Gospelkori baudām katru iespēju dalīties savos stāstos un mūzikas mīlestībā caur šīm Latvijā vēl nedaudz neierastajām ritma un blūza nokrāsām,” par dalību Starptautiskajā operetes festivālā stāsta dziedātāja.

Rīgas Gospelkorim festivāla ieskaņas koncertā pievienosies jaunais un talantīgais pianists Doms Žeromsks no Lietuvas, kurš savos 18 gados jau izpelnījies atzinību no mūzikas mīļotājiem par izcilajām tehniskajām prasmēm un vienlaikus eklektisko stila manieri.

Jau vēstīts, ka 3.Starptautiskais operetes festivāls notiks Ikšķilē no 12. līdz 14. jūlijam. Tajā būs filmu lektorijs “Operetes laiks”, sarunas pie kafijas “Mendelim Bašam – 100” un pirmā 21. gadsimta oriģināloperete “Trīs zvaigznes. Zigfrīds”, teatrāls piedzīvojums bērniem “Radām opereti!” un Festivāla gaisa balons, un, protams, Galā koncerts. Tajā piedalīsies solisti no Austrijas un Lietuvas operetes teātriem, Itālijas, Serbijas un Izraēlas, kā arī Latvijā iemīļotie solisti – Sonora Vaice, Laura Purena, Irma Pavāre, Emīls Kivlenieks, Nauris Indzeris un operetes dejotāji. Spēlēs Operetes orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Vakara noslēgumā būs Valšu vakars, kurā stundas garā deju tūrē Operetes orķestris un Johana Štrausa mūzika valdzinās un aizraus visus dejotgribētājus valša un polkas ritmos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.