Menu
 

Aktieris Jānis Kirmuška traucies ar slēpēm no kalna ar 112 km/h lielu ātrumu Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - LETA Foto - LETA

“Kārtīgi jānosvin vārda diena, un tad varēs sākt gatavoties Latvijas dziedošo aktieru salidojumam, kas 6. jūlijā notiks Kuldīgā,” saka aktieris un pasākumu vadītājs Jānis Kirmuška.

“Tiešām iesaku aizbraukt uz Kuldīgu, jo kad tad vēl varēsiet no sirds izdziedāties kopā ar Olgu Dreģi, Mirdzu Martinsoni, trio “Gandrīz saldais”, Latvijas Nacionālā teātra aktieru ansambli “Greizais ratiņš”, aktrisi Madaru Botmani un lieliskajiem Valmieras teātra aktieriem Imantu Stradu un Elīnu Vāni?” Pasākumā piedalīsies arī Latvijas Nacionālās operas solists Juris Jope un mūziķu apvienība “No pusvārda”.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?

Katru gadu braucu uz Alpiem slēpot. Reiz tur bija kompānija, kas mērīja ātrumu, ar kādu laižam lejā no kalna. Puikas smēja, lai es kā kaskadieris parādu, kā vajag. Es arī parādīju – 112 km/h! Tas bija ekstrēmi!

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?

Kad piedzima dēls Viesturs un meita Biruta Elīza. Neaprakstāmi, aizkustinoši brīži.

Kas jūs iedvesmo darbam?

Esmu makšķernieks un mednieks. Pie ūdens vai mežā tu pilnībā atslēdzies no ikdienas rūpēm, darbiem. Daba ir tā, kas uzlādē, dod enerģiju un iedvesmo jauniem darbiem.

Jūsu veselīgie ieradumi?

No pavasara līdz rudenim pārvietoties ar moci! Tas disciplinē un uztur labā sportiskā formā, turklāt brīnišķīgi izvēdina galvu.

Jūsu kaitīgie ieradumi?

Sātīgi un garšīgi paēst.

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?

Dzejnieka Jāņa Petera 80 gadu jubilejas koncerts “Dzejnieka sirdsvārdi” 8. jūnijā. Man arī pašam bija tas gods piedalīties. Tas bija skaisti, sirsnīgi, spilgti un iespaidīgi.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?

Nesen pārlasīju Jaroslava Hašeka “Krietnā kareivja Šveika dēkas pasaules karā”, ko iesaku izlasīt ikvienam. Filma, kas nāk prātā, ir Kventina Tarantīno “Lubene”.

Kādu mūziku klausāties?

Ļoti dažādu – no klasiskās līdz smagajam rokam. Romantiskos brīžos paņemu ģitāru un uzdziedu jaunības laika gabalus, Aleksandru Čaku to skaitā.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?

Nebūšu oriģināls, bet visiecienītākā vieta, kur pusdienot, ir mājās, ģimenes lokā.

Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt?

Iesaku noteikti aizbraukt uz Norvēģiju. Brīnišķīga zeme ar pasakaini skarbu dabu. Esmu bijis gan copēt, gan ekskursijā kopā ar ģimeni. Augustā atkal turp ceļošu – šoreiz uz Bergenu, kur notiks pirmā 3x3 nometne letiņiem no visas pasaules.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.