Menu
 

Babītes novadā gaidāms aktiera Eduarda Pāvula jubilejai veltīts pasākums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Eduards Pāvuls laivā Lielupē (gads un autors nav zināms); Eduards Pāvuls Uģa lomā izrādē pēc Gunāra Priedes lugas "Jaunākā brāļa vasara" Dailes teātrī (1955. gads, autors nav zināms). Foto no E. Pāvula ģimenes arhīva Eduards Pāvuls laivā Lielupē (gads un autors nav zināms); Eduards Pāvuls Uģa lomā izrādē pēc Gunāra Priedes lugas "Jaunākā brāļa vasara" Dailes teātrī (1955. gads, autors nav zināms). Foto no E. Pāvula ģimenes arhīva

6. jūlijā Babītes novada pašvaldības Kultūrizglītības centra filiālē Salas pagastā “Vietvalži” notiks aktiera Eduarda Pāvula 90. jubilejai veltīts pasākums.

Jau divus gadus “Vietvalži” ir E. Pāvula memoriālās izstādes mājvieta, bet jubilejas pasākumā vairāk uzmanības tiks veltīts mazāk zināmajām aktiera personības šķautnēm, informē filiāles “Vietvalži” izstāžu zāles vadītāja Dace Ulpe.

Pasākumā piedalīsies aktieri Katrīne Pasternaka un Juris Kalniņš, lai dalītos atmiņu stāstos par joprojām populārā skatuves un kino mākslinieka gaitām; to aicināti darīt arī citi pasākuma apmeklētāji. Jubilejai par godu tiks atklāta fotoizstāde “Nezināmais Pāvuls”, kurā būs apskatāmi retāk redzēti attēli ar Eduardu Pāvulu kino un teātra lomās.

Aktiera tēvs Kārlis Pāvuls bija spēlējis pūtēju orķestrī, un šī mūzika visu mūžu bijusi tuva arī E. Pāvulam, tāpēc pasākuma muzikālo daļu pieskandinās Tukuma pūtēju ansamblis. Pēcpusdienas izskaņā ikviens tiek aicināts doties uz tuvējo Salas kapsētu, lai noliktu ziedus pie Eduarda un Lilijas Pāvulu kapa, vēsta D. Ulpe.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.